Schrijfresidentie Parijs 2015

Chagrin d'amour in Parijs

door Doruntina Islamaj

Datum 17 februari 2016

In de zomer van 2015 ging journalist Doruntina Islamaj met deBuren op schrijfresidentie in Parijs en maakte in 'de stad van de liefde' een intieme radioreportage over chagrin d'amour, het Franse poëtische woord voor liefdesverdriet.

Wat is liefdesverdriet? En wat doet het met je? In de Parijse nacht sprak Doruntina Islamaj erover met de Nederlandse journalist Gemma Venhuizen, dichter Charlotte Van den Broeck, An Vandermeulen en radiomaakster Helena de Groot.

Het audiostuk werd op 14 februari 2016 uitgezonden tijdens Bar du Matin op Radio 1.  

Deze reportage werd op 14 februari 2016 voor het eerst uitgezonden tijdens Bar du Matin op Radio 1 en kwam tot stand in het kader van een residentieproject van het Vlaams-Nederlands Huis deBuren in samenwerking met de stichting Biermans-Lapôtre.

Doruntina Islamaj schreef tijdens de residentie ook Wachten op Rubens, een artikel over roofkunst n.a.v. het voorstel van Vlaams staatssecretaris voor wetenschapsbeleid Elke Sleurs (N-VA) om geroofde Vlaamse meesters uit de Franse musea terug te halen.

Marianne Hommersom

Doruntina Islamaj (1989) is een onderzoeksjournalist en redacteur werkzaam bij de VRT. Ze werkte voor o.a.VRT Niuews, Terzake, Reyers Laat, Radio 1 en de Afspraak op Canvas. Voordat ze de journalistiek indook, onderzocht ze de Communicatiewetenschappen en werkte ze in het BELvue Museum. In de zomer van 2015 ging ze mee naar de schrijfresidentie in Parijs.

Alles bekijken