Schrijfresidentie Parijs 2016

Bang zijn en nauwkeurig blijven

door Jelko Arts

Datum 22 december 2016
Door

Na de aanslag op een kerstmarkt in Berlijn vraagt Europa zich af: hoe te reageren op een terroristische daad? Jelko Arts is schrijver en tekenaar en hoort reacties die ook na de aanslagen op de Bataclan, in Brussel en in Orlando klonken: dat we vooral niet bang moeten zijn. In een beeldessay pleit hij juist voor het uitspreken van die angst. Jelko schreef zijn beeldessay in Parijs, tijdens de schrijfresidentie van deBuren in de zomer van 2016.

Bang zijn en nauwkeurig blijven © Jelko Arts

© Marianne Hommersom

Jelko Arts (1991) had ooit een cabarettrio, maar staat inmiddels als schrijver op het podium. Hij schrijft en tekent. Jelko is oprichter van literair festival Boek op de Bank en de eerste helft van schrijversduo Arts & Lentes. In 2015 behaalde hij een eervolle vermelding in de finale van Write Now!. Hij neemt deel aan het Slow Writing Lab 2016-2017, het talentenprogramma van het Nederlands Letterenfonds. Zijn teksten verschenen onder andere in De Titaan, Trouw en De Gelderlander. In 2018 debuteerde hij met de stripnovelle Hoe bijen de ruimte vullen.

Meer over de Schrijfresidentie?

Ontdek wie mee ging naar Parijs, lees al hun bijdragen en kom te weten hoe het er achter de schermen aan toe gaat via de reportages.

Alles bekijken