Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Volg devrouwdie in Sheffield!

Vanaf 26 maart tot 8 april verblijft Rebecca Lenaerts in Sheffield om een citybook te schrijven. Tijdens haar verblijf kunt u op de hoogte blijven van haar belevenissen via devrouwdietwittert. Ga naar www.city-books.eu voor meer informatie over citybooks.
Door deBuren op 18 mrt 2011
Nieuws
Literatuur & taal
citybooks

Vanaf 26 maart tot 8 april verblijft Rebecca Lenaerts in Sheffield om een citybook te schrijven. Tijdens haar verblijf kunt u op de hoogte blijven van haar belevenissen via devrouwdietwittert.

Rebecca Lenaerts (1980) woont en werkt in Brussel. Lenaerts volgde theaterstudies aan het RITS in Brussel en de Universität der Kunsten in Berlijn. Zij is vooral geïnteresseerd in de kruisbestuiving tussen theater en andere disciplines en gooit het medium ook open naar het world wide web en de stedelijke context. Ze richt zich op de creatie van auditief theater en audiovisuele installaties waarbij ze in de montage van klank, tekst en beeld een theatrale ervaring creëert.

Onder de naam de vrouw die maakt ze auditieve stadsverhalen over Brussel. In opdracht van MUS-E Belgium werkt ze met kinderen uit het Nederlandstalige basisonderwijs in Brussel rond taal, verhaal en radio. Voor citybooks gaat Rebecca Lenaerts voor het eerst de omgekeerde weg: auditieve schriftuur wordt geschreven tekst, de auditieve en visuele prikkels van de stad worden de bouwstenen van een verhaal. In opdracht van de University of Sheffield, Department of Germanic Language, initieert ze bovendien een taalcursus Nederlands met een hoog artistiek gehalte.

Ga naar www.city-books.eu voor meer informatie over citybooks.

Vertel het verder: