Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

deBuren schenkt Biblionef Suriname Radioboeken

Op 28 juni werd voor de honderdduizendste maal een Radioboek van www.radioboeken.eu gedownload.Bij deze gelegenheid wil deBuren ook verre buren betrekken. Biblionef is een Nederlands-Vlaamse organisatie die wereldwijd kinderen helpt die moeilijke toegang hebben tot leesmateriaal.
Door deBuren op 16 jun 2009
Tekst
Podcast

deBuren schenkt Biblionef Suriname RadioboekenOp 28 juni werd voor de honderdduizendste maal een Radioboek van de volledig vernieuwde website www.radioboeken.eu  gedownload. Wij wisten dat de nieuwe samenwerking met RNW, de Nederlandse Wereldomroep en de dagelijkse uitzending van de VPRO tijdens deze maand juli hun effect niet zouden missen maar dit succes overtreft alle verwachtingen.

In juni 2007 alleen al werd meer dan 20.000 maal een Radioboek van de site geplukt, op 7 juni werd het Radioboek van Aukelien Weverling 3.500 maal opgehaald op www.radioboeken.eu na haar optreden in de Avonden van de VPRO op 6 juni.

Bij deze gelegenheid wil deBuren ook verre buren betrekken. Biblionef is een Nederlands-Vlaamse organisatie die wereldwijd kinderen helpt die geen of moeilijke toegang hebben tot leesmateriaal. Via het kinderboekendepot in Suriname worden scholen, kindertehuizen en andere zorginstellingen bereikt. deBuren schonk 375 exemplaren van de bestaande cd's. Deze zullen gebruikt worden om 16 tot 18 jarigen kennis te laten maken met levende auteurs uit Vlaanderen en Nederland. Eind dit jaar zullen ook cd's worden opgestuurd met vertalingen die in samenwerking met Radio Nederland Wereldomroep tot stand kwamen.

Radioboeken, een genereus project van deBuren waar Nederlanders en Vlamingen, en fijne partners zoals Klara, VPRO en RNW, graag aan samenwerken.

Vertel het verder: