Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Time Travel: Boekarest

deBuren vroeg jonge Roemeense kunstenaars om op hun eigen manier op Time is a book te reageren. Allereerst publiceerden we het manifest van regisseur David Schwartz en een essay over literatuur door Ana Chirițoiu. Cartoonanarchist Matei Branea en fotograaf Jean-Lorin Sterian completeren de reeks.
Door deBuren op 29 jun 2010
Nieuws
Literatuur & taal

In 2009 vond de laatste aflevering van Het Gentse Time Festival plaats. Curatoren Els Dietvorst en Dirk Braeckman besloten er een boek van te maken, geen festival. Een denkplek, geen evenement. Een groot aantal kunstenaars werkte vanuit hun eigen kunstpraktijk mee aan het boek. Nu krijgt het project via Time Travel een internationale uitstraling.

deBuren vroeg jonge Roemeense kunstenaars om op hun eigen manier op Time is a book te reageren, tijdens een debatavond in Boekarest en daarna in artistieke vorm. Allereerst publiceerden we het manifest van regisseur David Schwartz en een essay over literatuur, engagement en feminisme door Ana Chirițoiu. Cartoonanarchist Matei Branea en fotograaf Jean-Lorin Sterian 'observator van observatoren', completeren de reeks.

Uiteindelijk komen deze bijdragen terecht op www.timetravel.be, waar iedereen zelf bijdragen kan uploaden.

Vertel het verder: