Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Wreed Geluk. Claus, Vlaanderen & De Liefde op het Nederlands Filmfestival

Na twee succesvolle premières in Rotterdam en Antwerpen zal  de nieuwe film van John Albert Jansen, getiteld 'Wreed Geluk. Claus, Vlaanderen & De Liefde', op het Nederlands Filmfestival worden vertoond.
Door deBuren op 14 sep 2009
Nieuws
Media

Na twee succesvolle premières in Rotterdam en Antwerpen zal de nieuwe film van John Albert Jansen, getiteld Wreed Geluk. Claus, Vlaanderen & De Liefde, op het Nederlands Filmfestival worden vertoond.

Hugo Claus was een gul dichter, die zijn land Vlaanderen en de liefde en de lust in alle toonaarden heeft bezongen. In Wreed geluk doorgrondt de maker de ‘veelkantige’ persoonlijkheid van Claus aan de hand van zijn gedichten en door middel van gesprekken met een aantal van zijn vroegere kompanen. De stem van Hugo vormt de muzikale lijn voor deze filmische reis door het Vlaamse land en door het leven van Claus, die uitmondt in het lange gedicht Nu Nog – het meedogenloze loflied op de zinnelijkheid en de vergankelijkheid dat zo vaak door Claus is voorgelezen en waarin zijn hele oeuvre resoneert en de dood (‘die grote Verwoester’) al wordt aangekondigd.

De film is een samenwerkingsverband tussen Oogland Filmproducties en Poetry International en werd gerealiseerd met bijdragen van het Vlaams-Nederlands Huis deBuren. Een Nederlandse regisseur die begeesterd raakt door hét Vlaamse literaire monument van de 20e eeuw en besluit daar een film over te maken: zo'n project wil deBuren volop steunen.

http://www.filmfestival.nl/nl/films/wreed-geluk-claus-vlaanderen-de-liefde
vrijdag 25.09.09 - 22:15 - HO2
woensdag 30.09.09 - 14:00 - HO3

Vertel het verder: