Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Het Theaterfestival

Het Theaterfestival presenteert een unieke staalkaart van actuele podiumkunsten uit Vlaanderen en Nederland en biedt een enige kans voor liefhebbers van de kunst uit beide landen om de meest relevante voorstellingen van het afgelopen jaar te (her)beleven.
Door deBuren op 28 aug 2009
Nieuws
Media
Literatuur & taal

Elk jaar inviteert Het Theaterfestival drie ‘gekozen kijkers’. Dit jaar waren dat Karolien Derwael, Geert Opsomer (CAMPO, Rits) en Ditte Pelgrom (Platform Theater Auteurs). Van 1 mei 2008 tot 30 april 2009 zagen zij 451 voorstellingen uit Vlaanderen en Nederland en samen zo’n 236 premières. Ze keken ruim: van jeugdtheater tot danstheater, van theatrale interventies tot installaties, van muziektheater tot teksttheater. Nadien maakten ze een stand van zaken op, de Keuze ’09. Een scherp gekozen lijst die een synthese vormt van een seizoen, veertien projecten ‘met een engagement als fundament’.

De jury van het Nederlands Theater Festival (Amsterdam) maakte ook een keuze en beide festivals wisselen uit. Het Nederlandse festival brengt drie voorstellingen in Brussel, en vice versa. Deze uitwisseling wordt ondersteund door het Vlaams Nederlands Huis deBuren en de Brakke Grond. Het Theaterfestival vindt afwisselend in Brussel (Kaaitheater) en in Antwerpen (deSingel) plaats. Dit jaar is Brussel aan de beurt.

www.theaterfestival.be

Vertel het verder: