Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Philippe Muyters nieuwe voorzitter van Vlaams-Nederlands Huis deBuren

Vlaams volksvertegenwoordiger en voormalig minister van onder andere Werk, Begroting, Economie, Innovatie en Sport Philippe Muyters werd op 21 juni 2022 officieel aangesteld als nieuwe voorzitter van de raad van bestuur van het Vlaams-Nederlands Huis deBuren. Muyters volgt daarmee Ben de Reu op, die gehonoreerd werd als erevoorzitter en in die hoedanigheid in de raad van bestuur zal blijven zetelen.
op 21 jun 2022
Nieuws

Philippe Muyters, die voorheen ook als penningmeester binnen de raad van bestuur actief was, werd tijdens de algemene vergadering op 21 juni 2022 officieel aangesteld als voorzitter op de residentie van de Nederlandse ambassadeur Pieter Jan Kleiweg de Zwaan. Muyters wil de komende bestuursperiode vooral inzetten op verbinding en samenwerking om op die manier het beste in iedereen naar boven te halen. ‘Of het nu gaat om samenwerking tussen mensen in een team of tussen twee regio’s als Vlaanderen en Nederland: als je de krachten bundelt, kom je altijd verder. Ik kijk er dan ook naar uit om ook in de nieuwe Raad van Bestuur in te zetten op een goede betrokkenheid en samenwerking van alle bestuurders, zodat we elk talent optimaal kunnen inzetten. De gedachtewisseling tussen de raad van bestuur en het management in september is daarbij een belangrijke stap.

 

Muyters volgt Ben de Reu op, voormalig gedeputeerde van de provincie Zeeland, die voorzitter was van eind 2013 tot 2022. Zelf zag hij deBuren tijdens zijn voorzitterschap onder drie directeuren verbreden van een pioniersfase met vooral aandacht voor taal en literatuur naar een voortrekkersrol in het Vlaams-Nederlandse landschap. ‘Het is mooi om te zien hoe deBuren vandaag de centrale spil vormt in de samenwerking met Vlaams-Nederlandse organisaties als de lage landen en De Brakke Grond. Die centrale rol werd ook duidelijk tijdens de pandemie, waarbij deBuren met het multimediale project Besmette Stad de Vlaams-Nederlandse samenwerking op een inventieve manier bleef verderzetten en daarmee de toon zette in het culturele landschap.

 

De Reu blijft voortaan als erevoorzitter in de raad van bestuur, een titel waarmee zijn collega-bestuursleden hem willen honoreren voor al zijn werk van de voorbije jaren. ’Het is in alle bescheidenheid te veel eer, maar ik ontvang het graag - weliswaar met een blos op de wangen. Het is nu vooral aan de nieuwe voorzitter. Ik zou hem willen aanmoedigen om af en toe deel te nemen aan de activiteiten van deBuren en zo zelf te ervaren hoe de medewerkers en directeur ongelooflijk interessante programma’s en projecten neerzetten binnen de bakens die de raad van bestuur daarvoor uitzet.

Vertel het verder: