Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Jaouad Alloul en Elfie Tromp zetten de taal op stelten 

Nederlands schrijver en performer Elfie Tromp en Vlaams theatermaker, performer en activist Jaouad  Alloul zetten van 2 tot en met 9 oktober de taal op stelten tijdens de Week van het Nederlands. Maar wie zijn deze multidisciplinaire taalkunstenaars en hoe gaan ze de taal op stelten zetten? Een korte kennismaking.
Door deBuren op 24 jun 2021
Video
Literatuur & taal
Week van het Nederlands

Taal is macht

 

Voor de zevende editie van de Week van het Nederlands zoeken we de grenzen van de taal op. Ambassadeurs Elfie Tromp en Jaouad Alloul nemen als multidisciplinaire taalkunstenaars het voortouw. Samen zullen ze tijdens de Week van het Nederlands door Vlaanderen en Nederland reizen met Taal is macht, een korte maar krachtige tekstperformance waarin ze de hokjes van de taal openbreken: seksistische taal, racistische taal, taal die niet inclusief is, maar het wel placht te zijn.

 

 

Taal is macht
gebruik haar zacht
wik & weeg je woorden
als een danser op koorden    
- Jaouad

 

 

Taal kan inslaan als een kernbom, maar vanuit de taal kunnen we ook een nieuwe samenleving vormgeven. Want de evolutie van taal is onlosmakelijk verbonden met de evolutie van ons denken. Als we nieuwe woorden kunnen vinden voor wat we niet kennen, zullen we gemakkelijker in staat zijn om ons ervoor open te stellen. 

 

Ik tweet meer dan ik zing
Ik like meer dan ik denk
Ik lees meer captions dan poëzie
Ik whatsapp meer dan ik schrijf
Ik scroll meer dan ik spreek
Welkom bij de taal in deze tijd
- Elfie

 

 

>>Meer over de voorstelling en de tournee

 

Jaouad en Elfie

 

In afwachting van hun najaarstournee door de Lage Landen leer je hen nu alvast kennen aan de hand van hun meest gebruikte emoji's, stereotypes die op hen van toepassing zijn en retrospectief advies dat ze aan zichzelf geven.   

Doe mee met de Week van het Nederlands!

 

Van 2 oktober tot en met 9 oktober 2021 zetten we samen met jullie de Nederlandse taal op stelten. Organiseer je in het najaar lezingen, debatten, workshops en voorstellingen rond taal, het Nederlands en aanverwante thema's?
 

Meld dan je activiteit aan en doe mee!

De Week van het Nederlands is een samenwerking van deBuren en de Taalunie, mede mogelijk gemaakt door de steun en daadkracht van verschillende partners. Neem contact op met lauren@deburen.eu voor meer informatie.

Vertel het verder: