Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Wat heb jij met Paul van Ostaijen?

Deel je persoonlijke wederwaardigheden tijdens de marathonuitzending 'De 24 uur van Paul van Ostaijen'.
Door deBuren op 14 jan 2021
Oproep
Literatuur & taal

In 2021 is het 125 jaar geleden dat Paul van Ostaijen werd geboren en 100 jaar geleden dat zijn wereldvermaarde bundel Bezette Stad verscheen. Dit jubileumjaar trappen we af op 21 en 22 februari met De 24u van Paul van Ostaijen, een marathonuitzending live vanuit het geboortehuis van de dichter. En daarvoor zijn we nog op zoek naar bijzondere verhalen over de dichter.

Want misschien stond bij je ouders een eerste druk van Bezette Stad in de kast, omdat jouw familie een bijzondere connectie met Van Ostaijen heeft. Of zat je opa misschien bij Van Ostaijen in de klas en ken je de verhalen over zijn rebelse schooltijd in Antwerpen uit eerste hand? Bevat het familie-album een bijzondere foto van de dichter, erfde je een pakketje brieven, een handschrift, een pijp, of hoorde je via via hoe hij avond na avond café Hulstkamp op de De Keyzerlei frequenteerde? Naar dit soort verhalen, personalia en parafernalia zijn we op zoek.

 

 

Deel je je verhaal graag met onze redactie en misschien zelfs tijdens de live-uitzending? Stuur dan voor 14 februari een mailtje naar claire@deburen.eu.

Vertel het verder: