Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Winterslaapwandeling: een audio-ervaring

Zet de winter dit jaar officieel in met een slaapwandeling die vertrekt vanuit je eigen bed en daar ook weer eindigt. Laat je in die tussentijd meevoeren door deze magische audiotour van Marie Borremans en Raymond Muller en kijk wat gebeurt.
Door Marie Borremans op 20 dec 2020
Podcast
Tekst
Literatuur & taal
De Verwonderkamer

Koptelefoon op, playknop aan, en laat je meenemen door de wondere wereld van een winterse nacht. Eenmaal op pad verken je de grenzen van je eigen buurt en begin je je af te vragen wat werkelijkheid is en wat fantasie. Want slaap je? Ben je wakker? Slaapwakker misschien? Eén ding is zeker: eindigen doe je opnieuw in je eigen slaaphol.

 

 

De wandeling is beschikbaar tot en met het einde van de winter op 21 maart 2021. Voor de totaalervaring neem je liefst ook een kijkje op www.winterslaapwandeling.nl 

 

 

 

De wandeling met Marie Borremans:

 

 

De wandeling met Raymond Mulder:

 

Voor je vertrekt moet je een aantal dingen weten:

 

1. Je doet de slaapwandeling in principe alleen.
2. Je hebt een telefoon met koptelefoon of oortjes nodig.
3. Voor je gaat luisteren ga je in bed liggen. Als je lekker ligt, kan je beginnen.
4. Je kunt ervoor kiezen om met Marie of met Raymond te lopen. Beide teksten/wandelingen zijn hetzelfde, alleen is de stem anders.
5. De wandeling komt het best tot zijn recht als het donker is en stil op straat. Dus hoe later op de avond hoe beter. En als je de mogelijkheid hebt om het in het holst van de nacht te doen, kan dat helemaal bijzonder zijn.
 

Belangrijk!

 

1. Schrijf de volgende tien cijfers op een briefje en stop het briefje in je jaszak voor je in bed gaat liggen en aan de wandeling gaat beginnen:  Ik slaapwandel in NEDERLAND: 0610425628, ik slaapwandel in BELGIE: 0496941717
2. Er zal tijdens de wandeling gevraagd worden een boodschap in te spreken.
3. Je wordt dan onderdeel van onze slaapwandelcommunity. We verzamelen (anoniem, dus zeg je naam niet. Of wel, dat mag je zelf weten) de voicemailberichten op de homepagina van deze website. Elke ster is een persoonlijk bericht van iemand die geslaapwandeld heeft.
4. Zo groeit onze community met bijzondere boodschappen van slaapwandelaars en vult onze hemel zich gaandeweg met sterren.
5. Spreek je liever niet in? Bel dan niet maar kom terug naar deze website en stuur via de knop 'reageer' een geschreven berichtje.


De Winterslaapwandeling is onderdeel van het project De Verwonderkamer, waarbij literaire duo's de opdracht kregen het onvoorstelbare voorstelbaar te maken. Een project van deBuren, festival en productiehuis Explore the North en Leeuwarden City of Literature. 

Vertel het verder: