Thuiswerk: het nieuwe normaal?

Datum 25 november 2020

Betekent de coronacrisis de definitieve doorbraak van thuiswerk? Zo ja, is dat een goede zaak voor werkgevers en werknemers?

Tijdens de lockdown werkten velen verplicht maandenlang thuis. Sommigen deden dat al regelmatig, anderen nooit. Sommigen beviel dat goed, anderen juist helemaal niet – en dat geldt voor werkgevers én werknemers.

 

Is de coronacrisis het keerpunt van de thuiswerkrevolutie? Of zal het zo een vaart niet lopen? Wat zijn voor- en nadelen van thuiswerk, zowel voor personeel als voor bedrijven, maar ook bijvoorbeeld voor het milieu? Zal technologische innovatie er binnen afzienbare tijd voor zorgen dat thuiswerk voor meer beroepsgroepen een optie wordt? Waarom is thuiswerk in Nederland meer geaccepteerd dan in Vlaanderen?

 

Discussie onder leiding van Timothy Vermeir (hoofdredacteur HR Square) met:

 

Jan Denys - Director Corporate Communications & Public Affairs, Randstad.Prof. dr. Pascale Peters - onderzoeker en hoogleraar Strategisch Human Resource Management, Nyenrode Business Universiteit.Vic Van Kerrebroeck - vakbondssecretaris ACV Puls, landelijk verantwoordelijke financiële sectoren.