Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Grensverleggers ondersteunt projecten die coronaproof zijn

Met het project Grensverleggers ondersteunt deBuren artistieke samenwerkingen tussen Vlaanderen en de Zuid-Nederlandse grensprovincies. Omdat de coronacrisis het culturele landschap zwaar treft, willen we nieuwe projecten die immuun zijn voor wat de huidige crisis ons voorschrijft een duwtje in de rug geven.
Door deBuren op 4 mrt 2020
Oproep
Cultuurbeleid
Grensverleggers

Onverhoeds is de crisis ook een laboratorium geworden voor alternatieve participatie en digitale interactie

Net zoals de rest van het culturele veld worden de lopende projecten van Grensverleggers zwaar getroffen door de crisis. Wij overleggen met de artiesten en organisaties hoe we daar samen op de best mogelijke manier mee omgaan. Tegelijkertijd zien we een ware explosie van digitale oplossingen en creaties nu iedereen noodgedwongen thuis zit. Onverhoeds is de crisis dus ook een laboratorium geworden voor alternatieve participatie en digitale interactie, wat dan op zijn beurt weer zorgt voor onverwacht warme nabijheid en digitaal samenzijn. 

 

Wij weten niet of dit het nieuwe normaal wordt, maar we willen met Grensverleggers van die nood alvast een deugd maken. We zijn op zoek naar projecten die coronaproof zijn, afstand verdragen of net inzetten op een grenzeloos creatieve connectie. 

 

Heb je in je kot, je tuinhuis of je creatieve cloud een project dat verbinding in tijden van gedwongen afzondering als thema of fundament heeft én nood aan een grensoverschrijdend duwtje in de rug, dan kun je bij Grensverleggers een aanvraag doen. De voorwaarden blijven dezelfde, maar nu zoeken we vooral naar projecten die immuun zijn voor wat de huidige crisis ons voorschrijft. En zoals alles in deze rare tijden, gaat het snel: doe je aanvraag, ontvang binnen twee weken antwoord en ga aan de slag met het label 'coronaproof'.

Dien een aanvraag in

Een project dat bruggen bouwt tussen Vlaanderen en de Zuid-Nederlandse grensprovincies dat bovendien de regels van de social distancing handhaaft?

LEES DE VOORWAARDEN EN DOE JE AANVRAAG
Vertel het verder: