Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Burgemeestersdebat: Patrick Janssens en Ahmed Aboutaleb

Antwerpen en Rotterdam. Twee grootsteden met een wereldhaven. Twee vergelijkbare steden, in sommige opzichten concurrenten van elkaar. Steden waar steeds mensen van verschillende origine hebben samengewoond en gewerkt. Aan het roer staan Patrick Janssens (sp.a) en Ahmed Aboutaleb(PvdA). Hoe besturen ze? Wat zijn hun prioriteiten? Hoe zien ze de toekomst van die steden? Kunnen ze van elkaar iets opsteken? Wat houdt de burgemeesters van de ‘boeiendste en lastigste’ steden van Nederland en Vlaanderen bezig?
Door deBuren op 1 apr 2020
Podcast
Politiek & samenleving

Antwerpen en Rotterdam. Twee grootsteden met een wereldhaven. Twee vergelijkbare steden, in sommige opzichten concurrenten van elkaar. Steden waar steeds mensen van verschillende origine hebben samengewoond en gewerkt. Aan het roer staan Patrick Janssens (sp.a) en Ahmed Aboutaleb (PvdA). Hoe besturen ze? Wat zijn hun prioriteiten? Hoe zien ze de toekomst van die steden? Kunnen ze van elkaar iets opsteken? Wat houdt de burgemeesters van de ‘boeiendste en lastigste’ steden van Nederland en Vlaanderen bezig?

 

De burgemeesters praten met elkaar over de uitdagingen die ze aangaan. Over stedenbouw, werkgelegenheid, sport en cultuur. Over integratie en over de schoonheid én de complexiteit van multiculturaliteit. Over jongerenbeleid en onderwijs gelinkt aan economie. Over hoe ze van Antwerpen en Rotterdam zo aangename mogelijke plekken willen maken om te wonen, te werken en te leven. Liesbeth Van Impe, politiek journaliste bij Het Nieuwsblad, leidt het debat.

Vertel het verder: