Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Schrijvers en vertalers gezocht voor internationaal talentontwikkelingstraject

Dit jaar gaat de nieuwe editie van CELA (Connecting Emerging Literary Artists) van start. Dat is een vierjarig talentontwikkelingstraject waarbinnen dertig prozaschrijvers en tachtig vertalers uit tien Europese landen de kans krijgen om te werken aan hun (internationale) netwerk en aan het ontwikkelen van hun vaardigheden op papier en op het podium. deBuren en Passa Porta gaan op zoek naar drie Vlaamse auteurs en acht vertalers naar het Nederlands.
Door deBuren op 4 sep 2019
Oproep
Literatuur & taal
CELA

Wat is CELA?


CELA (Connecting Emerging Literary Artists) is een vierjarig Europees talentontwikkelingsprogramma voor prozaschrijvers, vertalers en literair professionals. Een selectie van 30 talentvolle schrijvers, 80 vertalers en 6 literair professionals krijgt de kans om een intensief traject te doorlopen, gericht op het ontwikkelen van vaardigheden, tools en een netwerk.

 

Gedurende de eerste twee jaar (2020 en 2021) ontwikkel je aan de hand van masterclasses en (internationale) residenties je handelingsrepertoire, vaardigheden en netwerk. In de twee volgende jaren (2022 en 2023) staan internationale promotie en carrièreontwikkeling centraal. CELA-talenten worden internationaal geïntroduceerd met een marketing- en publiciteitscampagne, een Europese tour langs tien grote festivals en diverse netwerkevents met bekende schrijvers, uitgevers en literaire organisaties.

CELA wordt gefinancierd door onder meer Creative Europe en het Letterenfonds. Er zijn geen kosten verbonden aan een deelname, wel actieve betrokkenheid en een investering van tijd.

 

Hier vind je meer informatie over de eerste editie van CELA, een tweejarig traject dat liep van 2017 tot en met 2019.

Vertel het verder: