Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

deBuren Boekt | 3 x leesclubben

Een boek lezen en er dan over praten. Niet alleen met andere lezers, maar ook met de schrijver zelf. Het concept is simpel en spannend tegelijkertijd. Maar, als we de lezers van de vorige editie mogen geloven, vooral erg uniek en verrijkend. Wij keren dit voorjaar drie nieuwe boeken binnenstebuiten.
Door deBuren op 29 jan 2019
Nieuws
Literatuur & taal
deBuren Boekt

1. Zomervacht van Jaap Robben

Robben bijt op 22 februari de spits af. Zomervacht vertelt het verhaal van Brian, die met zijn vader in een caravan woont.  En over zijn broer. 'Mijn broer woont in een bed op een half uur rijden van onze caravan.'  

 

'Zomervacht is subtiel en verfijnd qua opbouw en stijl.’ (NRC)

 

 

2. Habitus van Radna Fabias 

De titel is geen toeval en verwijst wel degelijk naar  Fabias’ fascinatie voor de ideeën van Pierre Bourdieu. In deze bij vlagen donkere, feministische en onverschrokken existentialistische bundel vraagt een vrouw zich af wat ‘thuis’ is. Aangrijpende gedichten over verlangen, vrouwelijkheid, religie en sociale conventies. Habitus werd bekroond met de dertigste C. Buddingh’-prijs.

 

‘Wanneer zij de ruimte neemt om een intieme en broeierige sfeer op te wekken, galmen de donkere ondertonen van haar werk des te harder.’ (NRC)

 

 

3. Vertel het iemand van Rachida Lamrabet

In Vertel het iemand geeft Rachida Lamrabet de jonge Amazigh een stem. Bij het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog wordt hij naar het Franse front gestuurd. Hij schrijft zijn ervaringen neer in een dagboek: de oorlogsgruwel en het racisme van de officiers. Even lyrisch als genadeloos beschrijft Lamrabet haar personages tijdens hun zoektocht naar een onbereikbare waarheid.


Tickets: 25 euro basisprijs (verzending boek, hapje & drankje bij auteursontmoeting) | 5 euro indien je het boek al in huis hebt. 

'Je kunt alles gewoon op de schrijver af vragen' 

 

We zijn ondertussen al aan het tweede seizoen van deBuren Boekt toe. Lees hieronder hoe het er tijdens de vorige edities aan toeging. 'De leesclub is totaal niet pretentieus.' 

Vertel het verder: