Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

deBuren tijdens de Maand van de Geschiedenis

Opstand. Dat is het najaarsthema van deBuren én van de Maand van de Geschiedenis. Op 27 oktober trappen we tijdens de Nacht van de Geschiedenis de debatreeks ‘De Erfenis van de Tachtigjarige Oorlog’ af en bezet jong geweld de Philipsvleugel in het Rijksmuseum.
Door deBuren op 10 okt 2018
Nieuws
Wetenschap & geschiedenis
© Vaclav Puhar

De Nacht van de Geschiedenis

De Nacht van de Geschiedenis is dé feestelijke afsluiting van de Maand van de Geschiedenis. Jonathan Israel, Daniel Cohn-Bendit, Peter Vandermeersch, Hedy D’Ancona, Nelleke Noordervliet, Fresku, Akwasi, Anthony Bogues en vele anderen geven deze avond lezingen en interviews én gaan met elkaar in debat. 

 

>> HET VOLLEDIGE PROGRAMMA VAN DE NACHT 

Debatreeks | De Erfenis van de Tachtigjarige Oorlog

Onze tip tijdens De Nacht van de Geschiedenis: het debat De Tachtigjarige oorlog door verschillende ogen waarin de Spaanse Rodríguez Pérez, Vlaming Reynebeau en Nederlanders Pollmann en Van der Ham bekijken hoe de herinneringen aan de Tachtigjarige Oorlog in hun landen zijn gekleurd door propaganda en beeldvorming.

 

Het is het eerste debat van de reeks De Erfenis van de Tachtigjarige Oorlog die verdergaat in De Rode Hoed.  

 

>> MEER OVER DE REEKS EN TICKETS 

© Marianne Hommersom

Schrijfresidenten op tournee | op de radio en in het Rijksmuseum

Tijdens de Maand van de Geschiedenis zijn de schrijfresidenten waarmee deBuren afgelopen zomer naar Parijs trok, elke doordeweekse avond te horen in Nooit meer slapen.  Daarin geven ze een voorwerp uit de tentoonstelling 'Tachtig jaar oorlog' een stem. Tijdens de Nacht van de Geschiedenis dragen de jonge schrijvers hun verhaal live voor naast de oude kunstwerken in het Rijksmuseum.

 

De verhalen worden na uitzending als tekst en audio gepubliceerd in deBuren Magazine en lees je ook op maandvandegeschiedenis.nl.  

 

>> BELUISTER EN LEES HUN TEKSTEN 

Vertel het verder: