Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Out of office: de winnende berichten

De hele zomer lang gingen deBuren en Radio 1 op zoek naar het mooiste, grappigste en meest inspirerende afwezigheidsbericht. Nu de vakantie voorbij is, blikken we terug op het beste van de inzendingen. Kwamen als winnaars uit de bus: Ief Stuyvaert en Ceren Uzuner.
Door deBuren op 31 aug 2018
Tekst
Literatuur & taal

Op de laatste dag van de vakantie feliciteerde Wim Vanseveren, directeur van deBuren, tijdens La La Liebens op Radio 1 de winnaars persoonlijk. Uit de honderden inzendingen koos de jury een Nederlandse winnaar: Ceren Uzuner, en een Vlaamse: Ief Stuyvaert.  Ze krijgen respectievelijk een culturele reis naar Brussel en Leeuwarden cadeau. 

De winnende afwezigheidsteksten 

Even uw aandacht voor een opsporingsbericht. Op 6 augustus verliet xy zijn kantoor. Sindsdien werd niets meer van hem vernomen. Op het moment van zijn verdwijning glinsterden zijn ogen. Hij werd het laatst gesignaleerd met korte broek en versleten T-shirt. Hij is niét in het bezit van mijn smartphone. Gelieve géén contact op te nemen met de plaatselijke politie. Hij is er écht vandoor.

 

 

Out of office Vlaamse winnaar Ief Stuyvaert

 

 

Wist je dat de mensheid eerder voet op de maan dan wieltjes onder koffers heeft gezet? Het eerste in 1969, het tweede in 1970. Ik bedoel maar te zeggen: praktische dingen – zoals jouw mailtje nu – kunnen wachten als ze in de schaduw van iets groters staan. Je hoort van me zodra ik terug ben.

 

 

Out of office Nederlandse winnaar Ceren Uzuner 

De zoektocht naar de mooiste afwezigheidstekst

DeBuren en Radio 1 gingen deze zomer op zoek naar de aantrekkelijkste afwezigheidstekst.  De ‘out of office’ is de tekst die aangeeft van wanneer tot wanneer je afwezig bent en, vooral, welke collega men mag lastig vallen terwijl jij onder een parasol ligt te genieten van een cocktail. Meer wel dan niet getuigen de automatische antwoorden die dan worden ingesteld van een compleet gebrek aan inspiratie. Met een feestelijke live-uitzending bij deBuren werd met Ayco Duyster eind juni de aftrap gegeven. 

 

Ook Wim Helsen, Joke Van Leeuwen, Spinvis en Yousra Benfquih schreven een out of office. Bekijk hier hoe zij hun afwezigheid aankondingen. 

 

 

Out of office is een samenwerking van Radio 1 en deBuren
Vertel het verder: