Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

The origin of spaces | Visual Poem

'We zijn vertrokken met alles wat we hadden: alleen god zijn we vergeten.'
Door Anneleen Van Offel op 18 apr 2017
Video
Literatuur & taal
Schrijfresidentie Parijs
© Marianne Hommersom

Anneleen Van Offel ging in de zomer van 2016 met deBuren naar Parijs. Een bezoek aan de Galerie de l'évolution inspireerde haar tot The Origin of Spaces, een visual poem. Anneleen schreef de tekst, de beelden werden gemaakt door visueel collectief tBEDRIJF.

VIDEO | The origin of spaces

Tijdens Mais oui, Paris! in de Brakke Grond vertelde Anneleen meer over The Origin of Spaces. Beluister het podcastfragment.

 

 


 

Deze tekst werd geschreven tijdens een residentieproject in Parijs van het Vlaams-Nederlands Huis deBuren in samenwerking met de Stichting Biermans-Lapôtre in de zomer van 2016. 

 

The origin of spaces werd gepubliceerd op Hard//hoofd (02.02.2017)

 

 

Kom alles te weten over het residentieproject van deBuren!

Benieuwd wat de medereizigers van Anneleen schreven in Parijs? Lees hier hun teksten.

 

 

 

© Marianne Hommersom

Anneleen Van Offel (1991) schrijft met woorden en geluid, in tekst en radioverhalen. Ze behaalde haar master Woordkunst aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen. In 2019 werkt ze in de Talent Pool van Uitgeverij Lebowski aan haar debuutroman, die zich afspeelt in Israël. Over de ontmoetingen die leidden tot dit boek, schreef ze in 2015-2016 columnsvoor deBuren. Ze publiceerde verhalen en poëzie in o.a. de Revisor, Kluger Hans, De Optimist en op Hard//hoofd. Daarnaast is ze bezieler van Instagrannies (@_instagrannies), een initiatief van Bond zonder Naam op Instagram waarvoor ze in gesprek gaat met ouderen over hun levenswijsheid. Sinds 2018 maakt ze deel uit van de redactie van Deus Ex Machina en is ze stalmeester van De Sprekende Ezels in Gent.

 

In Parijs schreef Anneleen naast The origin of spaces ook het verhaal Herstel , dat gepubiceerd werd door de Revisor. Ze droeg een fragment hieruit voor tijdens Mais oui, Paris! bij deBuren. Herbeluister de avond hier.

Vertel het verder: