Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Bang zijn en nauwkeurig blijven

Jelko Arts ging in de zomer van 2016 mee op schrijfresidentie in Parijs met deBuren. Hij schreef er beeldverhalen over de angst die in de stad leefde na de aanslagen.
Door Jelko Arts op 22 dec 2016
Tekst
Literatuur & taal
Schrijfresidentie Parijs

Na de aanslag op een kerstmarkt in Berlijn vraagt Europa zich af: hoe te reageren op een terroristische daad? Jelko Arts is schrijver en tekenaar en hoort reacties die ook na de aanslagen op de Bataclan, in Brussel en in Orlando klonken: dat we vooral niet bang moeten zijn. In een beeldessay pleit hij juist voor het uitspreken van die angst. Jelko schreef zijn beeldessay in Parijs, tijdens de schrijfresidentie van deBuren in de zomer van 2016.

Bang zijn en nauwkeurig blijven © Jelko Arts

 

Deze tekst werd geschreven tijdens een residentieproject in Parijs van het Vlaams-Nederlands Huis deBuren in samenwerking met de Stichting Biermans-Lapôtre in de zomer van 2016. 

 

Tijdens Mais oui, Paris! stonden de Parijsgangers met hun werk op het podium bij deBuren en in de Brakke grond. Herbeluister de avond in Brussel hier.

 

 

Kom alles te weten over het residentieproject van deBuren!

 

 

 

 

© Marianne Hommersom

Jelko Arts

Jelko Arts (1991) had ooit een cabarettrio, maar staat inmiddels als schrijver op het podium. Hij schrijft en tekent. Jelko is oprichter van literair festival Boek op de Bank en de eerste helft van schrijversduo Arts & Lentes. In 2015 behaalde hij een eervolle vermelding in de finale van Write Now!. Hij neemt deel aan het Slow Writing Lab 2016-2017, het talentenprogramma van het Nederlands Letterenfonds. Zijn teksten verschenen onder andere in De Titaan, Trouw en De Gelderlander. In 2018 debuteerde hij met de stripnovelle Hoe bijen de ruimte vullen.

 

Vertel het verder: