Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Pietenpact: stand van zaken

Na de discussie rond het Pietenpact, in het najaar van 2016, hebben we uitgebreide gesprekken gevoerd met een aantal relevante personen en organisaties.
Door deBuren op 1 jun 2017
Tekst
Politiek & samenleving

Het zal niet verbazen dat er geen algehele consensus uit de bus kwam. Die illusie hadden we ook niet. Er was wel eensgezindheid dat, hoe zeer de meningen ook uit elkaar kunnen liggen, het de bedoeling moet zijn om voor de kinderen een feestelijke sfeer te handhaven en te maken dat alle mogelijke discussies hen niet raken in hun beleving of fantasie.

 

Vanuit deBuren nemen we geen verdere initiatieven, maar we blijven achter het Pietenpact staan dat pleitte voor “een sinterklaasfeest waarin respect voor traditie en inclusiviteit centraal staan”. Er is woord en wederwoord geweest. Vaak beperkte de discussie zich helaas tot gescheld of geschreeuw, maar in het publieke debat waren de reacties geregeld ook beargumenteerd en interessant.

 

De uitnodiging blijft om van Sinterklaas een feest voor alle kinderen te maken, maar de gesprekken gaven aan dat vorming en opleiding goede middelen zijn om nieuwe evoluties gaandeweg te bevorderen en dat een verruiming van de aandacht naar kinderen in armoede aangewezen is.

 

 

Wim Vanseveren

Directeur deBuren

Vertel het verder: