Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Maud Vanhauwaert deelt cadeautjes uit aan jong schrijftalent

'Deze avond is voor mij een koffiemachine.'
Door deBuren op 25 jan 2017
Nieuws
Literatuur & taal
Schrijfresidentie Parijs

De schrijvers die dit jaar deelnemen aan onze schrijfresidentie in Parijs, weten ondertussen waar ze de beste croissants kopen en op welke plekken je goed kunt schrijven. En reken maar dat er geschreven wordt!

Maud Vanhauwaert deelt cadeautjes en ervaringen uit: een stempel, een tol, een P, een bol/zoutkorrel, een kistje, een dobber, een rode draad en meer. © Marianne Hommersom

Gisteren ging de groep in gesprek met schrijfster Maud Vanhauwaert, die in 2012 nog als deelnemer met deBuren meeging naar Parijs. Ze schreef er het lange gedicht Si vite, si loin, silence, waar later het eerste deel van haar bekroonde bundel Wij zijn evenwijdig uit voortvloeide.

 

'Ik werk niet in een kantoor, maar hop van opdracht naar opdracht en wat ik misschien nog het meeste mis is de koffiemachine waaraan je met collega's de belangrijkste informele vergaderingen voert. Deze avond is voor mij de koffiemachine.' (Maud Vanhauwaert over de Parijsresidentie)

© Marianne Hommersom

Vanhauwaert deelde cadeautjes uit. Bij elk geschenkje hoorde een les die ze de afgelopen jaren met vallen en opstaan leerde. Er werd gretig over doorgepraat, tot laat in de nacht.

Jelko Arts is een van de Parijsgangers. deBuren mag een blik werpen in zijn prachtige notitieboekje.

Sketchnote © Jelko Arts

Benieuwd naar meer? Deze zomer schuiven ook Annette Portegies (Uitgeverij Querido), schrijver Adriaan van Dis en Vlaams minister van cultuur Sven Gatz aan de dis aan. Benieuwd? Volg ons op Facebook, schrijf je in voor de nieuwsbrief of hou onze Parijspagina in de gaten.

 

Lees ook: De 5 tips voor jonge schrijvers van Annette Portegies (Uitgeverij Querido)

Vertel het verder: