Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

The Land of the Enlightened | Filmen in Afganistan

'Op een bepaald moment rij je door een desolaat maanlandschap en zie je naast de bergpas vier mensen staan met kalasjnikovs en raketwerpers.' Radiomakers Koen Fillet en Sven Speybrouck nodigden Pieter-Jan De Pue uit in de studio van Radio 1 om er te praten over The Land of the Enlightened. Binnenkort in de biscoop! deBuren presenteert de making-of.
Door deBuren op 22 feb 2016
Nieuws
Politiek & samenleving

'Een verbluffend mooie film' en 'oneindig fascinerend.' 'Je weet niet wat je ziet!' Radiomakers Koen Fillet en Sven Speybrouck schuwden de grote woorden niet toen ze het afgelopen weekend op Radio 1 over The Land of the Enlightened hadden. Herbeluister het gesprek met de regisseur.

 

In de bioscoop

Op 6 maart 2016 gaat The Land of the Enlightened in première in BOZAR (Brussel), gevolgd door een Belgische bioscooprelease op 15 maart 2016.

Making-of bij deBuren

'Op een bepaald moment rij je door een desolaat maanlandschap en zie je naast de bergpas vier mensen staan met kalasjnikovs en raketwerpers.' Hij liep in een hinderlaag, zag Amerikanen met fosfor bombarderen, leerde Farsi en maakte met Afgaanse kinderen een film... Regisseur Pieter-Jan De Pue keerde met een fictieve documentaire én hallucinante verhalen uit Centraal-Azië terug.

Op 25 maart 2016 kun je bij deBuren terecht voor een exclusieve kijk achter de schermen van The Land of the Enlightened. We tonen een prachtige reportage over de totstandkoming, en praten met de talentvolle regisseur. Reserveer snel een zitje!

Reserveer snel een zitje voor de making-of

 

Vertel het verder: