Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Tentoonstelling: Dick Matena - Getekend leven

Op 6 juni opent in Museum Meermanno | Huis van het boek in Den Haag een overzichtstentoonstelling van het werk van striptekenaar Dick Matena. deBuren gaf een selectie uit de originele tekeningen van Kaas, Het dwaallicht en Kort Amerikaans in bruikleen aan Museum Meermanno voor deze tentoonstelling. Dick Matena was te gast in het programma IM van deBuren. Herbeluister hoe hij herinnerd wil worden.
Door deBuren op 27 mei 2015
Nieuws
Literatuur & taal

Op 6 juni opent in Museum Meermanno | Huis van het boek in Den Haag een overzichtstentoonstelling van het werk van striptekenaar Dick Matena. De tentoonstelling laat aan de hand van ruim 200 originele tekeningen en schetsen, boeken en brieven Matena's veelzijdigheid, zijn ongelooflijk grote productie en zijn vernieuwingsdrift zien.

 

Matena's werk varieert van humoristische jeugdstrips tot controversiële strips voor volwassenen. Zijn werk werd bekroond met onder meer de Bronzen Adhemar en werd naar meer dan 13 talen vertaald. Zijn meest vernieuwende invloed op de stripwereld ligt in zijn bewerkingen van Nederlandstalige literaire meesterwerken. Matena zette op weergaloze manier De Avonden van Gerard Reve, Kort Amerikaans van Jan Wolkers en Kaas en Het dwaallicht van Elsschot om in stripvorm.

De originele tekeningen uit De Avonden en Kort Amerikaans werden in 2006 voor het eerst bij deBuren tentoongesteld. Bezoekers van deBuren kennen Matena's tekeningen naar Elsschots Kaas die permanent tentoongesteld worden in de zaal in het Huis in Brussel sinds de heropening in 2013.

deBuren gaf een selectie uit de originele tekeningen van Kaas, Het dwaallicht en Kort Amerikaans in bruikleen aan Museum Meermanno voor deze tentoonstelling.

Meer weten over deze bijzondere striptekenaar? Dick Matena was te gast in het programma IM van deBuren. Herbeluister hier hoe hij herinnerd wil worden.

Praktisch:
De tentoonstelling loopt van 6 juni tot 27 september 2015.
Openingstijden:
Di t/m zo van 11:00 - 17:00 uur
Gesloten op maandag en op feestdagen
Prinsessegracht 30, 2514 AP Den Haag
www.meermanno.nl

 

 

Vertel het verder: