Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Filosofie staat midden in de samenleving. Tinneke Beeckman bewijst het.

Filosofe Tinneke Beeckman gelooft heilig in de waarde van filosofie voor actuele vraagstukken. Zo schreef ze voor De Standaard o.a. over Milquets wet tegen seksisme en Anciaux' motie tegen islamofobie, de anti-homowetten in Uganda, de privacyinbreuken door de NSA en zelfs over de deelname van vier burgemeesters aan Komen Eten. Met haar boek Door Spinoza's lens schreef ze een praktische handleiding om met Spinoza naar de wereld van vandaag te kijken. Welke lessen kunnen we vandaag trekken uit zijn visie op de relatie tussen Kerk en Staat, geloof en politiek, mogelijke censuur en vrije meningsuiting? Dat en meer, op 25 maart bij deBuren in Brussel.
Door deBuren op 17 mrt 2014
Nieuws
Filosofie & religie

Filosofie is geen bezigheid voor stoffige wetenschappers. Filosofe Tinneke Beeckman gelooft heilig in de waarde van filosofie voor actuele vraagstukken. Zo schreef ze over Milquets wet tegen seksisme en Anciaux' motie tegen islamofobie, mengde ze zich in het debat over de anti-homowetten in Uganda, besprak ze de privacyinbreuken door de NSA en stelde ze vragen bij de deelname van vier burgemeesters aan Komen Eten (De Standaard). Met haar boek Door Spinoza's lens schreef ze een praktische handleiding om met Spinoza naar de wereld van vandaag te kijken. Hoe keek hij, als een van de eerste verdedigers van de democratie, aan tegen revolutie of revolte? Welke lessen kunnen we vandaag trekken uit zijn visie op de relatie tussen Kerk en Staat, geloof en politiek, mogelijke censuur en vrije meningsuiting? Dat en meer op 25 maart, tijdens haar standpunt, bij deBuren.

Tinneke Beeckman (°1976) studeerde moraalwetenschappen en filosofie aan de VUB en de ULB. In 2003 promoveerde ze over de cultuurkritiek bij Freud en Nietzsche. Ze was was jarenlang onderzoeker bij het FWO en publiceerde onder meer over Nietzsche, Darwin, politieke filosofie en globalisering. In 2009 gaf ze een eerste bundel uit over Spinoza, Spinoza. Filosoof van de Blijheid (ASP). In 2012 verscheen Door Spinoza's Lens (Klement/Pelckmans), dat bekroond werd met de Liberales-prijs. Ondertussen werkt ze als schrijfster, columniste (De Standaard) en blogger (tinnekebeeckman.com).
Organisatie: deBuren & NONA

Vertel het verder: