Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Winnaars Qwerty & Azerty

Afgelopen vrijdag vond voor de tweede keer Qwerty & Azerty, Grote Literaire Quiz der Lage Landen, plaats. Dat het met de vervlakking in de media wel meevalt, bewees het winnende team. De Snoodaards der Letteren, het Radio 1-team van Ruth Joos met schrijver Jeroen van Rooij als invalkracht, won overtuigend.
Door deBuren op 15 mei 2012
Nieuws
Literatuur & taal

Afgelopen vrijdag vond voor de tweede keer Qwerty & Azerty, Grote Literaire Quiz der Lage Landen, plaats. Het was opnieuw een spannende en wondermooie avond onder leiding van de onversaagde Warre Borgmans. 25 teams gingen de uitdaging aan en lieten zich ondervragen over onder andere Louis Paul Boon, Hugo Claus en Willem Elsschot.

Dat het met de vervlakking in de media wel meevalt, bewees het winnende team. De Snoodaards der Letteren, het Radio 1-team van Ruth Joos met schrijver Jeroen van Rooij als invalkracht, won overtuigend. De Blote Marcels (collega’s van het Koninklijk Atheneum Ekeren) eindigden als tweede, gevolgd door A Neck Supreme (vrienden en collega’s UGent).Meer sfeerfoto’s komen volgende week online.

Literaire miniquiz

De afgelopen weken kon u via onze website deelnemen aan een literaire miniquiz. We ontvingen in totaal 149  antwoorden. De juiste antwoorden op de vragen vindt u hier. De winnaars van het boek Antwerpen/Oostende van Peter Holvoet-Hanssen en van het weekendje in citybooksstad Oostende zijn persoonlijk verwittigd.

Vertel het verder: