Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Radioboeken op 'Feria del Libro' in Buenos Aires

In de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires gaat op 19 april de jaarlijkse Feria Internacional del Libro van start. De grootste boekenbeurs van het Latijns-Amerikaanse continent is dit jaar aan zijn 38ste editie toe. Op uitnodiging van de Argentijnse uitgeverij Clase Turista, maakt met de Antwerpse Fiëbre vzw voor de eerste keer in de geschiedenis van de beurs ook een Vlaamse culturele organisatie deel uit van het indrukwekkende programma. Ook de Radioboeken van deBuren worden er gepresenteerd.
Door deBuren op 10 apr 2012
Nieuws
Literatuur & taal

In de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires gaat op 19 april de jaarlijkse Feria Internacional del Libro van start. De grootste boekenbeurs van het Latijns-Amerikaanse continent is dit jaar aan zijn 38ste editie toe. Op uitnodiging van de Argentijnse uitgeverij Clase Turista, maakt met de Antwerpse Fiëbre vzw voor de eerste keer in de geschiedenis van de beurs ook een Vlaamse culturele organisatie deel uit van het indrukwekkende programma.

Gerardo Salinas (Fiëbre vzw en Arenberg voor Mestizo Arts Festival) zal op zaterdag 21 april ter plaatse presenteren wat literair Vlaanderen te bieden heeft. Hij stelt er onder meer de Radioboeken van deBuren voor, of in dit geval, de Radio Libros, want deze audioverhalen van een half uur, geschreven door Nederlandse en Vlaamse auteurs, zijn ook in Spaanse vertaling te beluisteren en te downloaden.

Verder staan een reeks Videopoems, van onder andere Michaël Vandebril, Joke van Leeuwen, Delphine Lecompte, Maarten Inghels en Andy Fierens op het prorgramma en vindt de vertoning plaats van de Mental Movie Help ons/¡Ayúdanos! van © Fiëbre vzwSaskia de Coster (scenario), Jelle Jespers (vormgeving) en El Juntacadáveres (muziek). Mental Movies is een internationaal project dat eerder met succes in Buenos Aires, Mexico City en Madrid werd georganiseerd. Een bekende schrijver wordt gevraagd een kort filmscript te schrijven, waarbij een beeldende kunstenaar het beeld ontwerpt en een muzikant de filmscore componeert. Alles wordt gerealiseerd, behalve de film. Fiëbre vzw haalde het concept in 2011 in het kader van het MAF-festival naar Antwerpen.

Met archiefbeelden van Louis Paul Boon gaat ook één van de vaandeldragers van de Vlaamse literaire canon mee naar de beurs. De Kapellekensbaan (1953) van Louis Paul Boon werd in 1979 naar het Spaans vertaald als El camino de la capillita door Francisco Carrasquer en uitgegeven door de Spaanse uitgeverij Ediciones Destino. Tot slot wordt ook Versus! (rap poetry) gepresenteerd: dichters en rappers interpreteren en brengen elkaars teksten.

Meer info over de Feria del Libro op de website: 
http://www.el-libro.org.ar/

I.s.m. Antwerpen Boekenstad, deBuren en Boon 2012

 

Vertel het verder: