Lees nu het citybook van Abdelkader Benali over Skopje

Datum 5 januari 2012

De Nederlandse auteur Abdelkader Benali verbleef afgelopen zomer voor citybooks twee weken in de Macedonische hoofdstad Skopje. Hij schreef er Beeld van een gewapende strijder op een paard, een reisverslag waarin hij via een mengeling van observaties, bedenkingen, ontmoetingen en reflecties een beeld van de stad en haar geschiedenis geeft. Deze tekst is nu online te lezen als webtekst en te downloaden als e-book.

De Nederlandse auteur Abdelkader Benali verbleef afgelopen zomer voor citybooks twee weken in de Macedonische hoofdstad Skopje. Hij schreef er Beeld van een gewapende strijder op een paard, een reisverslag waarin hij via een mengeling van observaties, bedenkingen, ontmoetingen en reflecties een beeld van de stad en haar geschiedenis geeft. Deze tekst is nu online te lezen als webtekst en te downloaden als e-book. Binnenkort verschijnt het verhaal ook als podcast, ingesproken door de auteur zelf, en in vertaling in het Engels, Frans, Macedonisch en Albanees.

© Henriette Louwerse

VertaalprojectBenali schrijft momenteel een tweede citybook, dit keer over de stad Sheffield. Tijdens zijn verblijf in deze stad was hij nauw betrokken bij het Virtual Dutch Translation Project, een samenwerking tussen de Universtiteit van Sheffield, partner van citybooks, en de universiteiten van Cambridge, Nottingham en Londen. 35 studenten vertalen Beeld van een gewapende schrijver op een paard naar het Engels, onder begeleiding van literair vertaler Jonathan Reeder. Benali begeleidde de studenten ook zelf tijdens zijn residentie in Sheffield.

Meer verhalen over Skopje, Sheffield, en de andere citybooks-steden zijn te lezen en te beluisteren via www.city-books.eu.