Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Bernard Dewulf wordt nieuwe stadsdichter van Antwerpen

Bernard Dewulf is door het Antwerpse stadsbestuur voorgedragen als zesde Antwerpse stadsdichter voor de periode 2012 – 2013. De officiële aanstelling vindt plaats op Gedichtendag, 26 januari 2012. Dan neemt Dewulf de fakkel over van Peter Holvoet-Hanssen. Bernard Dewulf schreef voor deBuren het Radioboek 'De Rug' en het citybook 'Fragmenten uit Oostende'.
Door deBuren op 13 dec 2011
Nieuws
Literatuur & taal
citybooks

 

Bernard Dewulf © Koen Broos
Foto © Koen Broos

Bernard Dewulf is door het Antwerpse stadsbestuur voorgedragen aan de gemeenteraad als zesde Antwerpse stadsdichter voor de periode 2012 – 2013. Na Tom Lanoye, Ramsey Nasr, Bart Moeyaert, Joke van Leeuwen en Peter Holvoet-Hanssen zal Bernard Dewulf gedurende 24 maanden minimaal 12 gedichten schrijven over wat hem treft en bezighoudt in Antwerpen. De officiële aanstelling van Dewulf als stadsdichter vindt plaats op Gedichtendag, 26 januari 2012. Dan neemt hij de fakkel over van Peter Holvoet-Hanssen wiens stadsgedichten nog tot 8 januari 2012 in het Letterenhuis te bekijken en beluisteren zijn in de tentoonstelling Stadsgedichten, van Antwerpen tot Oostende.

Het stadsbestuur kiest voor Bernard Dewulf (°1960) omdat hij als dichter een toon heeft die het stadsdichterschap nog niet heeft gehad. Hij is als schrijver observerend ingesteld. Het is een dichter die goed kan kijken wat wel eens een verrassende kijk op de stad zou kunnen opleveren. Zijn dichtbundel Waar de egel gaat werd bekroond met de Vlaamse debuutprijs (1996). In 2009 won zijn bejubelde boek Kleine dagen de Libris Literatuurprijs. Volgens de jury ligt de meerwaarde van zijn teksten in de precisie en elegantie van de verwoording. Naast dichter is Dewulf columnist, essayist en dramaturg. Hij schreef reeds enkele gedichten in Antwerpen voor mensen die zonder aanwezigheid van familie of vrienden worden begraven, in het kader van het project De Eenzame Uitvaart.

Op vraag van deBuren schreef Bernard Dewulf het Radioboek De Rug en het citybook 'Fragmenten uit Oostende'. Ook Bart Moeyaert en Joke van Leeuwen schreven Radioboeken. U kunt deze verhalen van een half uur gratis beluisteren via www.radioboeken.eu. Peter Holvoet-Hanssen schreef eerder het citybook De missie in Oostende, een verhaal geïnspireerd door deze kuststad. Dit is te lezen en te beluisteren via www.city-books.eu.

Meer informative over de stadsdichters in Antwerpen vindt u op www.antwerpenboekenstad.be/

Vertel het verder: