Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Scherpsteller

© Dalal El Ouariachi

De zoektocht naar de meest inspirerende opkomende denker van dit moment, bracht deBuren, Pilar en Filosofie Magazine bij onderzoeker en journalist Warda El-Kaddouri. Zij stelt de komende twee jaar scherp op maatschappelijke ontwikkelingen.

‘Als ik iets opmerk waar niemand over spreekt of schrijft, dan kan ik het niet nalaten om me te mengen in het publieke debat.’


Programma's in 2020 met onze Scherpsteller:


© Tammy Van Nerum

Warda El-Kaddouri

Warda El-Kaddouri studeerde Taal- en Letterkunde aan de Universiteit Gent en European Studies aan de KU Leuven. In 2015 werd ze verkozen als VN-jongerenvertegenwoordiger. Ze behaalde een doctoraat in Duitse letterkunde over religie en identiteit en schrijft columns voor o.a. MO* en De Morgen. Warda woont nu in Amsterdam, waar ze werkt als freelance journalist en onderzoeker. Sinds januari 2020 werkt ze ook voor De Groene Amsterdammer.

 

Denkers en columnisten die haar inspireren en prikkelen zijn Dalilla Hermans en Sabrine Ingabire die, ondanks de haat die ze over zich heen krijgen, op de zeker plek blijven drukken. Verder leest ze graag David Van Reybrouck, Jeroen Olyslaegers en Rachida Lamrabet.

Organisatie: deBuren, Pilar en Filosofie Magazine.
Vertel het verder: