Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Week van het Nederlands

De Week van het Nederlands, waarin organisaties en bedrijven elk jaar in oktober activiteiten organiseren om de meerwaarde van het Nederlands te onderstrepen, wordt in 2021 voor de zevende keer gehouden. De organisatie is in handen van deBuren, de Taalunie zal vooral een beleidsvoerende en financierende rol vervullen. Beide organisaties werken vanuit hun eigen expertise, missie en doelstelling om de rol van het Nederlands in het taalgebied verder te verstevigen.

Operationale slagkracht


Hans Bennis, algemeen secretaris Taalunie: ‘De samenwerking met deBuren staat in het kader van een intensievere samenwerking van Nederlands-Vlaamse culturele organisaties, mede op initiatief van Nederlandse en Vlaamse overheden. deBuren beschikt over een sterk Vlaams-Nederlands cultureel netwerk en over de operationele slagkracht voor een dergelijk project. De Taalunie zet zich aanvullend in om alle delen van het taalgebied te betrekken bij de Week van het Nederlands.

 

Bekendheid vergroten


Volgens Wim Vanseveren, directeur van het Vlaams-Nederlands huis deBuren, sluit de Week van het Nederlands naadloos aan bij de missie van deBuren om de culturele en maatschappelijke samenwerking tussen Vlaanderen en Nederland te bevorderen. 'Als er één belangrijke gemeenschappelijke waarde is, dan is het wel de taal. De Week van het Nederlands is onder leiding van de Taalunie uitgegroeid tot een vaste waarde. Onze ambitie is om het netwerk verder uit te bouwen en de bekendheid te vergroten.'

 

Over de Week van het Nederlands


De Week van het Nederlands is een ode aan de Nederlandse taal. Tijdens de week kan iedereen activiteiten organiseren waarin het Nederlands centraal staat. 

 

De zevende Week van het Nederlands wordt gehouden van 2 tot en met 9 oktober 2021.

Vertel het verder: