Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

VNJB Jury

Even voorstellen

 

De huidige jury voor de Vlaams-Nederlandse Journalistenbeurs bestaat uit:

Tom de Bruijn (voorzitter)

Tom de Bruijn is sinds 25 juni 2014 wethouder van 's-Gravenhage voor D66. In 2011-2014 was hij staatsraad en daarvoor in 2003-2011 de Nederlandse permanente vertegenwoordiger bij de Europese Gemeenschappen in Brussel. Eerder was hij onder meer directeur-generaal Europese samenwerking op het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Joris van Casteren

Joris van Casteren is een Nederlandse schrijver, dichter en journalist. Hij studeerde journalistiek en filosofie, was redacteur van De Groene Amsterdammer en Vrij Nederland, schreef voor NRC/Handelsblad en HP/De Tijd en publiceert regelmatig in De Volkskrant. Zijn bekendste boeken zijn Lelystad (2008), genomineerd voor de Ako Literatuurprijs, Het been in de IJssel (2013), genomineerd voor de M.J. Brusse-prijs en Moeders lichaam (2019). Verder publiceerde hij enkele reportagebundels en twee boeken met verzamelde portretten van nog levende vergeten dichters en schrijvers.

Piet Depuydt

Piet Depuydt studeerde politieke wetenschappen en bedrijfseconomie in Gent en Leuven. Hij werkte als redacteur bij het financieel-economische weekblad Trends in België, richtte het maandblad Bizz op en werd daarna hoofdredacteur van Trends. Piet Depuydt schreef enkele spraakmakende boeken, waaronder De Kloof over de val van Fortis. Na een tussenstop bij de Nederlandse krant NRC Handelsblad is hij vandaag aan de slag bij De Tijd.

Petra de Koning

Petra de Koning is redacteur sociale zaken op de politieke redactie van NRC Handelsblad. Eerder was zij correspondent in Brussel voor NRC Handelsblad, werkte ze voor als algemeen verslaggever en politiek redacteur. Ze begon haar journalistieke carrière bij Vrij Nederland, in 1995 – na haar studie Algemene Letteren in Utrecht en de postdoctorale opleiding Journalistiek in Rotterdam.

Sabine Vandeputte

Sabine Vandeputte werkt sinds 1986 als journaliste voor VRT. Ruim tien jaar was ze verslaggever namens de omroep in Nederland; tussen januari 2013 en april 2015 vanuit standplaats Den Haag. Inmiddels is ze weer teruggekeerd naar België om daar het binnenlandse nieuws te verslaan. Eerder werkte ze als redacteur bij Knack Magazine en was ze projectleider bij Vlaams cultuurhuis de Brakke Grond in Amsterdam. Ook stond ze voor de klas als docente Journalistiek aan de Artesis Hogeschool Antwerpen. Vandeputte ging als laureaat van de Journalistenbeurs op uitwisseling bij de VPRO in Hilversum, de BNR in Amsterdam en de politieke redactie van NOS in Den Haag.

Vertel het verder: