Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Yes, Please! de tentoonstelling

© Gert Jan van de Rooij en Rob van Hoorn

In Yes, Please! de tentoonstelling worden bezoekers door middel van een menukaart met wel 333 erotische verhalen uit 66 subcategorieën, kamer voor kamer door nieuwe fantasiewerelden geleid. Door sluiers van schaamte, onder zachte tapijten en in een ietwat kinky keuken ontdekken bezoekers de veelzijdigheid van de menselijke verbeelding. Het Bolleke staat gedurende de tentoonstelling in de tuin van Marres, waar op inschrijving meer interviews afgenomen worden.

Stichting Nieuwe Helden deed in de afgelopen twee jaar onderzoek naar de erotische fantasieën van meer dan 300 Nederlanders en Vlamingen. Het Bolleke, een met audioapparatuur uitgeruste caravan, trok langs verschillende festivals om erotische fantasieën te verzamelen. De verzamelde verhalen werden ondergebracht in negen categorieën: 1. Meerdere mensen; 2. Macht, controle, ruwe seks; 3. Nieuwigheid, avontuur en afwisseling; 4. Taboes & verboden seks; 5. Delen van partners & non-monogamie; 6. Romantiek & passie; 7. Erotische flexibiliteit; 8. Herbeleven; en 9. Focus en Sensaties. Deze vormen de basis voor de tentoonstelling die van 2 juni t/m 9 augustus 2020 in Marres, Maastricht te beleven is.

 

De erotische fantasieën zijn onder andere te beluisteren in onze mobiele bibliotheek, een veilige en tegelijkertijd suggestieve ruimte met menukaarten waarop alle fantasieën te vinden zijn. Deze kunnen vervolgens met koptelefoons beluisterd worden (dit zijn veelal originele opnames van onze interviews!).

 

Voor actuele openingstijden en bezoekinformatie zie marres.org

 

Pascal Leboucq is vormgever van de tentoonstelling en werkt samen met Naomi Jansen en Vivien Vuong. Geluidskunstenaar Marc Alberto maakt de soundtracks. De dramaturgie van de tentoonstelling, waarin ook het onderzoek wordt gedeeld, is in handen van Lucas De Man.

 

De tentoonstelling loopt van 2 juni t/m 9 augustus 2020 in Marres Maastricht en tourt daarna langs verschillende festivals en theaters.


Organisatie Yes, Please!: Stichting Nieuwe Helden in samenwerking met deBuren, De Nieuwe Liefde, Compagnietheater, Marres Maastricht en HKU.
Vertel het verder: