Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Ogen Open

Fotodetective Hans Aarsman analyseert filmfragmenten met Rick de Leeuw

Voor de meesten onder ons zijn foto’s mooi, aangrijpend of dierbaar. Niet voor Hans Aarsman. Voor hem zijn foto’s stilgezette stukjes werkelijkheid. Dat biedt de mogelijkheid een en ander nauwkeurig te bekijken en te ontdekken wat zich heeft afgespeeld voor de lens. De reden dat hij De Fotodetective wordt genoemd.

 

Films zijn voor Hans Aarsman - net als foto’s - een bron van ontdekkingen. In de loop der jaren heeft hij een fascinerende verzameling aangelegd van veelbetekenend gedrag van mens en dier. In Ogen Open laat hij ons voor het eerst meekijken naar zijn film- en videofragmenten. Indringend en onderhoudend wordt hij aan de tand gevoeld door Rick de Leeuw. Halverwege de avond schuift een bekende filmmaker aan die in de buurt van het theater leeft en werkt. Ogen open, allemaal!

Hans Aarsman is onderzoeker, in de ruimste zin van het woord. In zijn wekelijkse rubrieken in dagblad De Tijd en De Volkskrant analyseert hij persfoto’s. Aarsman bundelde zijn fotocolumns in twee succesvolle publicaties: Ik zie, Ik zie en Wat jij niet ziet. Hij toert langs Nederlandse theaters met zijn derde theatershow over waarneming: Precies Andersom, een hilarische en inzichtelijke avond over uitzoomen en dingen die totaal anders uitpakken dan je dacht. Samen met regisseur David de Jongh werkt hij aan documentaires. Hij schreef theatermonologen voor Josse De Pauw en Dirk Roofthooft.

 

 

Rick de Leeuw is zanger, al jaren. Daarnaast schrijft hij gedichten en romans met titels als De laatste held, Comeback en Zuiderziel. Voor Gène Bervoets schreef hij een monoloog over pater Phil Bosmans, die nu in de theaters te zien is. Over de 16e eeuwse Brusselse stadsdichter Jan Smeken schreef hij een historische schelmenroman die in september verschijnt. Met mannen als Jan Mulder en Karl Vannieuwkerke praat hij op PlaySports graag en veel over voetbal.

 

 

Met Hans Aarsman zit Rick de Leeuw in De Moordclub, een groep vrienden die aan de hand van oude politiefoto’s probeert te reconstrueren wat er exact gebeurd is.

 

 

 

Speellijst 

 

 • MA 11.09 | 20:00 > 21:30
  Kinepolis Oostende, Koningin Astridlaan 12, 8400 Oostende. Reserveren en ticketinfo: www.filmfestivaloostende.be.

 • WO 20.09 | 20:00 > 21:30
  Cinema Zuid, Waalsekaai 47, 2000 Antwerpen. Reserveren en ticketinfo: www.cinemazuid.be.

 • DO 05.10
  KASKcinema Bijloke site. Godshuizenlaan 4, 9000 Gent. Reserveren en ticketinfo: www.kaskcinema.be.

 • MA 09.10
  Cultuurcentrum Mechelen, Minderbroedersgang 5, 2800 Mechelen. Reserveren en ticketinfo: www.cultuurcentrummechelen.be.

 • WO 25.10 | 19:30 > 21:00
  deBuren, Leopoldstraat 6, 1000 Brussel. € 5 vvk (€ 3 voor -26/65+) of € 7 add (enkel contant). Tickets en info: www.deburen.eu.
In het kader van het Filmfestival Oostende
Ogen Open is een initiatief en productie van Claire Beke (Communicatie in Cultuur) en kwam tot stand dankzij de medewerking van het Vlaams-Nederlands Huis deBuren als coproducent. Met dank aan Cinema Zuid, Antwerpen

Dit evenement vond plaats op maandag 11 september 2017

Kinepolis Oostende, Koningin Astridlaan 12, Oostende

Vertel het verder:
Koop tickets via de website van Filmfestival Oostende. maandag 11 september 2017 20:00 - 21:30