Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Mais oui, Paris! 2017

Van schrijfresidentie naar podium: de lichting van 2017
Mais oui, Paris! 2016 © Bart Grieten

Al zes zomers op rij stuurt deBuren beloftevolle schrijvers naar Parijs. Op 14 oktober neemt de lichting van 2017 je mee naar de Franse hoofdstad. Ze presenteren hun ervaringen en inzichten in primeur op het podium. Onverwachte verhalen, gloednieuwe gedichten, prikkelende essays, reportages, muziek, en natuurlijk: du pain et du vin. Laat je verrassen door deze jonge makers!

Op het programma

 

 • Bob Vanden Broeck dicht een historisch festival bij elkaar
 • Esther De Soomer pulkt aan het label jonge schrijver
 • Een waanzinnige flaneertocht op zoek naar Hadya met Giuseppe Minervini
 • Lotte Lentes loopt de stad tot lichaam
 • Welke tijd is van mij? vraagt Sabrine Ingabire zich af
 • Jana De Kockere droomt een smeltende stad
 • Een sprookjesachtige allegorie over tijd van Yousra Benfquih
 • Steffie Vanneste brengt hulde aan Dumas 
 • Ik jij wij zij nemen ons mee naar het Parijs van Tjeerd Posthuma
 • Sereh Mandias over les Espaces d'Abraxas
 • Een tweestemmig dankwoord van Sarah Arnolds

 

Met muziek van Linus.
Linus is het duo van gitarist Ruben Machtelinckx en saxofonist Thomas Jillings, twee spannende jonge stemmen in de Belgische jazzwereld. deBuren nodigde hen uit om het muzikale luik van Mais oui, Paris! in te vullen, geïnspireerd door de teksten van de Parijsgangers.

De deelnemers van 2017: Sarah Arnolds, Yousra Benfquih, Julie Cafmeyer, Malu de Bont, Kees de Haan, Jana De Kockere, Esther De Soomer, Sabrine Ingabire, Pieter Kranenborg, Lotte Lentes, Sereh Mandias, Giuseppe Minervini, Hélène Christelle Munganyende, Tjeerd Posthuma, Rineke Roosenboom, Anne Schepers, Bob Vanden Broeck en Steffie Van Neste.

 

 

Schrijfresidentie in Parijs

Sinds 2012 gaat deBuren iedere zomer met een groep jonge, getalenteerde schrijvers naar Parijs. Ze verblijven twee weken in het prachtige huis van Stichting Biermans-Lapôtre om over de grenzen heen elkaars werk en ideeën te leren kennen, aan nieuw materiaal te werken. Ter plaatse gaan ze ook in gesprek met boeiende gastsprekers uit het literaire veld.

 

De deelnemers schrijven ieder twee teksten, waarvan er één aan een opdracht gekoppeld is. De artikels, reportages, kortverhalen en gedichten verschenen al in De Groene Amsterdammer, De Morgen, NRC Handelsblad, DW B, Das Magazin, de Gids, rekto:verso, op hard//hoofd en onserfdeel.be. Je leest ze uiteraard ook op www.deburen.eu/parijs.

 

Parijs 2017

Tijdens de zesde editie waren de gastsprekers Jeroen Olyslaegers, Gloria Wekker, Maud Vanhauwaert, David Van Reybrouck, Koen van Bockstal (Vlaams Fonds voor de Letteren) en Tiziano Perez (Nederlands Letterenfonds). De opdrachttekst werd dit jaar gekoppeld aan twee thema's. Negen deelnemers schreven een artistieke reactie op het thema 'tijd', de andere negen over 'geluk'. Deze teksten lees je in het magazine van deBuren in de maand oktober, in de aanloop naar De maakbare tijd (27 oktober) - tijdens het tijd-festival MoMeNt in Tongeren -  en de Nacht van de Geschiedenis (28 oktober), waarvan 'geluk' het thema is.

 

© Emma Ringelding

Praktisch

€ 5 vvk (€ 3 voor -26/65+) of € 7 add (enkel contant). Inclusief hapje & drankje.

 

Kun je er niet bij zijn? Op 16 december volgt een Parijsavond in de Brakke Grond.

 

Meer weten?
Hier lees je meer over de Parijsresidentie
Lees, beluister of bekijk ook de bijdragen van alle deelnemers en herbeleef de vorige Mais oui, Paris!-avonden als podcast.

Organisatie: deBuren | CELA
Schrijfresidentie Parijs
Literatuur & taal

Dit evenement vond plaats op zaterdag 14 oktober 2017

deBuren, Leopoldstraat 6, Brussel

Vertel het verder:
Koop nu je tickets! Basisprijs €5 zaterdag 14 oktober 2017 19:30 - 21:30