Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Hoezo hypnose?

Herman de Regt over zin en onzin van hypnose
Hypnotisk - Richard Bergh - 1887

Manipulatie van mens en brein: doorgestoken kaart of zinvolle suggestieve therapie? We komen het te weten!

Zo bont als de racisten in de film Get Out! (2017, Jordan Peele) gaan we het niet maken, maar toch: de zin en onzin van hypnose boeit ons allemaal. Kwakzalverij of waardevolle suggestieve therapie? Malafide manipulatie of handig geheugensteuntje? En gaan we De Reus ermee vinden? Kom mee luisteren naar wetenschapsfilosoof Herman de Regt (University Tilburg) en je komt het allemaal te weten!

 

Zoals steeds krijg je er een lekkere vegetarische lunch bovenop en wordt er ruim tijd voorzien voor al je vragen. 1, 2, 3, je moest al klaarzitten! 

Herman de Regt

Herman De Regt is associate professor en vice-decaan Onderwijs aan de School of Humanities van Tilburg University. In het verleden is hij verschillende keren uitgeroepen tot beste universitair docent van die universiteit.

€ 10 vvk (€ 7 voor -26/65+) of € 12 add (enkel contant), inclusief lunch.

 

 

Over Broodje Kennis

 

Broodje Kennis is een nieuw lunchformat dat antwoorden zoekt op wetenschappelijke vragen die iedereen zich wel eens stelt: Wat is de snaartheorie? Waarom doet de maan de zee golven? Wat is het evolutionaire nut van tranen? Een expert doet het uit de doeken en neemt ruim de tijd voor prangende vragen uit het publiek. Je krijgt er een vegetarisch broodje en een drankje bij!

 

Organisatie: deBuren
Lunch bij deBuren
Wetenschap & geschiedenis

Friday 8 December 2017

12:30 - 00:00

deBuren, Leopoldstraat 6, Brussel

Vertel het verder:
Koop nu je tickets! Basisprijs €10 inclusief lunch Friday 8 December 2017 12:30 - 00:00