Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

MO*talks: Iedereen legaal!?

deBuren op het Festival van de Gelijkheid

Het belang van identiteitsdocumenten is groter dan ooit. Ze vormen wereldwijd de basis voor de erkenning van burger- en mensenrechten, zijn het administratieve fundament van ons bestaan, en bepalen onze omgang met de overheid.

Maar ze worden op politiek niveau streng bewaakt, bieden een kans om mensen uit te sluiten, en een gebrek aan deze documenten duwt mensen steevast in penibele situaties. We praten erover met experts en mensen uit de praktijk. Dichter Sumai Yahya brengt een speciaal voor de gelegenheid geschreven tekst.

 

Tine Danckaers is moderator, het panel bestaat uit Leo LucassenSumai YahyaGriet Jacques en Fatima Noori.


Festivalticket: 10 euro voor een dagpas – 15 euro voor een combiticket.

Belangrijk: na aankoop van een festivalticket vragen we om nog in te schrijven voor de programma-onderdelen naar keuze. Zo ben je écht zeker van een plekje in de zaal. Meer info vind je hier.

Leo Lucassen, hoogleraar arbeids- en migratiegeschiedenis aan de Universiteit Leiden en directeur van het Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis (IISH). Hij is gespecialiseerd in de geschiedenis van migratie en integratie en stadsgeschiedenis.  

 

Sumai Yahya, Syrisch-Nederlandse dichter, schrijver, filmmaker en fotograaf. Hij won de Jonge Campert-prijs voor beste dichter op het Winternachten Festival 2018, werd geselecteerd voor de deBuren Parijs residentie en nam deel aan het project Besmette Stad 2021. 

 

Griet Jacques, coördinator Beweging & Communicatie - Gastvrij Netwerk bij Vluchtelingenwerk Vlaanderen. Gastvrij Netwerk versterkt lokale vrijwilligersorganisaties, dichtbij en solidair met mensen op de vlucht.

 

Fatima Noori, jonge Afghaans-Belgische schrijfster. Zes jaar geleden moest Fatima en haar gezin vluchten. Na een afschuwelijke reis belandde ze in België. Ze schreef haar ervaring neer in “Het boek van Fatima. Een stem tegen de stilte”.

 

Tine Danckaers, journaliste bij MO* en onder meer gespecialiseerd in migratie.

Samen met Curieus, MO*  en sociaal.net organiseert deBuren een editie van MO*talks tijdens het Festival van de Gelijkheid.
MO*talks
Festival van de Gelijkheid
Politiek & samenleving

vrijdag 16 december 2022

16:00 - 17:30

Vooruit, Sint-Pietersnieuwstraat 23, Gent

Koop je ticket!
Vertel het verder:
Koop je ticket! vrijdag 16 december 2022 16:00 - 17:30