Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Alle 18 goed!

Maak tijdens het talentenfestival Te Woord! kennis met een nieuwe generatie schrijftalenten
© Marianne Hommersom

Achttien jonge woordkunstenaars verbleven in juli 2022 in huis Biermans-Lapôtre in Parijs tijdens de schrijfresidentie van deBuren. Nu vullen we ons huis in Brussel van de kelder tot de nok met hun eigenzinnige creaties.  

Voor de elfde keer trok deBuren met talentvolle jonge makers naar Parijs. Nu zijn ze klaar om ook jou in hun gloednieuwe teksten onder te dompelen.  
 
Poëtische speeddates, een gesprek in de zetel, performances, oorgefluister, een literaire retraite en nog veel meer staat er op het programma. Tijdens dit literaire huiskamerfestival ontmoet je de woordkunstenaars uit Vlaanderen en Nederland met prikkelende verhalen, gedichten, muziek, audio en tekeningen. Je stelt je programma ter plaatse zelf samen. Laat je vooral verrassen door dit jonge talent! 
 


De schrijfresidenten van 2022 dat zijn: 
Charlotte Remarque, Dagmar Dirkx, Emerald Liu, Eva Salman, Guus Møystad, Hasret Emine, Johannes Lievens, Jutta Callebaut, Kenneth Berth, Lemuël de Graav, Maaike Rijntjes, Mahat Arab, Marian van der Pluijm, Maya Mertens, Michael Koevoet, Sarah de Koning, Sixtine Bérard, Thom Wijenberg

 

Meer over hen te weten komen? Dat kan hier.

Nog een keer live aan het werk zien? Kom dan op 29 oktober naar de Nacht van de Geschiedenis, waar zij teksten voordragen bij artefacten uit het museum.


De Schrijfresidentie is een initiatief van de deBuren in samenwerking met Fondation Biermans-Lapôtre. 

Over de schrijfresidentie 

Elke zomer gaat deBuren met jonge makers naar Parijs. Ze krijgen er de kans om twee weken lang aan nieuw materiaal te werken en in gesprek te gaan met elkaar en met gerenommeerde auteurs en sleutelfiguren uit het literaire veld en het medialandschap. Voor, tijdens en na de residentie stellen de makers enkele keren met een redacteur hun werk op scherp.

>> Meer over de Schrijfresidentie 

Schrijfresidentie Parijs
Te Woord!
Literatuur & taal
Podium & muziek

Dit evenement vond plaats op zaterdag 22 oktober 2022

deBuren, Leopoldstraat 6, Brussel

Vertel het verder:
Reserveer je gratis ticket! zaterdag 22 oktober 2022 19:30 - 22:00