Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Openingsavond WK Poetry Slam 2022

Lemuel de Graav © Frank Ruiter

Op maandagavond 26 september verwelkomt het WK Poetry Slam 2022 veertig slam-kampioenen en de buitenlandse organisatoren van competities wereldwijd in Muntpunt Brussel met een groot openingsfeest.

Verwacht je aan een spetterende showcase waarbij we het beste van onze Belgische Slam Poetry-scene tonen aan de internationale slam-scene én aan Brussel. deBuren nodigt van over de grens Lemuël de Graav uit voor het programma. Hij vertegenwoordigde in 2021 Nederland op het WK Poetry Slam in Parijs en werd dit jaar geselecteerd voor Transpoesie, waarvoor hij eerder die dag optreedt in Elsene.

 

Lemuël de Graav is schrijver, filmmaker en artiest. Hij studeert Scenario aan de Nederlandse Filmacademie in Amsterdam. In 2020 stond hij in de finale van het NK Poetryslam en won hij de 1e ILFU internationale verhalenwedstrijd met zijn film Ik haat poëzie. Ook representeerde hij Nederland op het WK Poetry Slam in Parijs. 

 

Wil je meer te weten komen over hoe slam poetry in de wereld wordt beleefd? Het WK Poetry Slam voorziet de gelegenheid om uit te wisselen, connecteren of banden te smeden met de vertegenwoordigers van de internationale slam-scene. Zin om zelf voor te dragen? Dat kan! In het Grand Café van Muntpunt kan je gedurende de hele avond deelnemen aan de Open Mic die door de Brusselse spoken word-podia wordt gehost.

Organisatie: World Poetry Slam Organization, Creatief Schrijven vzw, Willemsfonds Brussel en deBuren.

Over het WK Poetry Slam

 

In de week van 26 september strijkt het Wereldkampioenschap Poetry Slam 2022 neer in Brussel! Op 27, 28 en 29 september vinden de halve finales en de finale plaats in Kinepolis, Brussel. Doorheen de stad strijkt de rest van de week een poëtisch festival neer met allerlei activiteiten. Het Wereldkampioenschap Poetry Slam is een partnerschap tussen de World Poetry Slam Organization, Creatief Schrijven vzw, Willemsfonds Brussel en Hurae en geniet de zeer gewaardeerde steun van de Vlaamse Overheid, het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, de Europese Commissie, Muntpunt, Dansaert Hotel, VIERNULVIER, EUNIC, Jint en Kinepolis.

Literatuur & taal

Dit evenement vond plaats op maandag 26 september 2022

Muntpunt, Munt 6, Brussel

Vertel het verder:
Gratis. Reserveren niet nodig. maandag 26 september 2022 19:00 - 23:30