Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Opening Week van het Nederlands

Tijdens de Nacht van de Canon #2
© Mathias Hannes

Van 30 september (20:00) tot 1 oktober (02:30)

 

Tijdens de tweede Nacht van de Canon wordt KANTL opnieuw het feeërieke decor van een verrassend literair-muzikaal feest. Schrijvers, muzikanten en andere performers palmen het gebouw in en brengen zowel eigen werk als eigenzinnige odes aan, interpretaties van en commentaren op de literaire klassiekers. De ambassadeurs van de Week van het Nederlands, dichter Joost Oomen en scenarist Raf Njotea, gaan tijdens de Nacht in première met hun performance, waarin ze zich buigen over de vraag hoe schoonheid in taal om te zetten is.

Van klassiek tot experiment, van minnelied tot scheldsonnet, van déjà entendu tot totaal onbekend, met alvast deze zekerheid: de meest canonieke literaire cowboy van de Lage Landen, Christophe Vekeman, leidt ons weer feilloos doorheen de nacht.

 

Literatuur

Een resem literaire auteurs goochelt met schone woorden, al dan niet in combinatie met live muziek: Delphine Lecompte, Maud Vanhauwaert, Peter Terrin, Gerard Herman, Ibe Rossel, Keyvan Shahbazi, Jonas Bruyneel, Tülin Erkan en uiteraard ook de ceremoniemeester zelf, Christophe Vekeman.

                            

Muziek

We zijn trots ook enkele sterren aan het muzikale firmament te kunnen verwelkomen: IKRAAAN zal diep in de nacht, voor ons aller geestelijke gezondheidszorg, haar donkerste schaduwzijde bezingen. Les Âmes Perdues brengt een nieuwstedelijke update van het Antwerps Liedboek. Sophia Ammann zingt onder meer liederen van de literaire bard Leonard Cohen. In de tapijtenzaal, onze prachtige chill-outkamer, ontmoeten Orphan Fairytale en Sadig El Gibril mekaar en de schrijvers allerintiemst en à l'improviste. Douglas Firs (solo) ten slotte zalft onze zielen alvorens de lichten te doven.

                   

En nog wat

In De Verdwaalzaal registreert een sensor uw luisteren naar canonieke fragmenten en vertaalt hij de ervaren emoties in beeld en geluid.

Man van nagenoeg alles, Jonas Bruyneel, cureert zichzelf in de torenkamer, misschien wel de intiemste concertzaal van het land.

Leden van PEN Vlaanderen lezen het adembenemende autobiografische debuut 'De Amerikaan van Karadj' van Keyvan Shahbazi.


Tickets in voorverkoop kosten 19 euro (of 15 euro voor -26 jarigen of 3,80 euro aan kansentarief).

Aan de kassa betaal je 25 euro (of 20 euro voor -26 jarigen of 5 euro aan kansentarief).

Organisatie: KANTL. Met de steun van deBuren en Taalunie. Met de medewerking van: Pen Vlaanderen en howest.
Week van het Nederlands
Literatuur & taal

Dit evenement vond plaats van vrijdag 30 september 2022 t/m zaterdag 1 oktober 2022

KANTL, Koningstraat 18, Gent

Vertel het verder:
Koop je ticket! vrijdag 30 september 2022 20:00 - 02:30