Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

SpeakEasy speaks Nederlands

Open mic Week van het Nederlands
Foto Sumai Yahya © Sanne De Wilde

SpeakEasy Brussels staat tijdens de Week van het Nederlands in het teken van… het Nederlands!

SpeakEasy Brussels verwelkomt, tijdens haar maandelijkse open mics, dichters, slammers, zangers en andere taaltovenaars in alle talen die de stad rijk is. Tijdens deze editie die plaatsvindt tijdens de Week van het Nederlands dagen we je uit: spreek jij een mondje Nederlands? Wees welkom om in alle talen en vormen de schoonheid/humor/moeilijkheid/… van de Nederlandse taal te bezingen. Of meld je met vrij werk aan voor het tweede deel van de avond! 
 
Centrale gast is de jonge Nederlandse dichter Sumai Yahya, die Nederlands begon te leren in 2015 en in 2018 al de Jonge Campert-prijs won met zijn poëzie.  
 
Wil je een tekst of lied brengen tijdens deze SpeakEasy? Dan kun je je inschrijven tussen 19.30 en 20.00. Wat je brengt mag maximaal 5 minuten duren (meestal 2 korte gedichten of 1 langere). 


Meer over Speakeasy en de gasten

Over Speakeasy 

SpeakEasy Spoken Word BXL is een collectief, een space, een podium, een droom. Poëtisch pandemonium waar performers, kunstenaars, liefhebbers van woorden en lief publiek samenkomen om te creëren en te luisteren. Ze verkennen de wereld en gaan waar de poëzie hen brengt. Naast hun maandelijkse open mics organiseren ze ook poëtische evenementen in het wild. 

© Sanne De Wilde

Sumai Yahya

Sumai Yahya schrijft gedichten en kortverhalen, maakt films en doet aan fotografie. Hij won de Jonge Campert-prijs voor beste dichter op het Winternachten Festival 2018, werd geselecteerd voor de schrijfresidentie van deBuren en nam deel aan het project Besmette Stad. Hij studeert Film Production aan de Catalyst universiteit in Berlijn. 

Miksi Brouwer 

Miksi is een 'Poetik Nomade', geworteld in Brussels zoals een onkruid, zelfs als je denkt dat ze weg is, is ze dat nooit lang. Als oprichter van het SpeakEasy BXL collectief organiseert ze poetische interventies, schrijft ze manische monologen en antwoordt vooral in raadsels en rijm.  

Wilma Dragonetti 

SpeakEasy organiser and all-round fire cracker, Wilma wants words. A while ago she fell into poetry like Obelix fell into the magic potion, always wanting more. She will write for you in English, Italian, Dutch and French. 

Week van het Nederlands
Literatuur & taal

donderdag 6 oktober 2022

20:00 - 23:00

Pianofabriek, Fortstraat 35, Brussel

Reserveer je gratis ticket!
Vertel het verder:
Reserveer je gratis ticket! donderdag 6 oktober 2022 20:00 - 23:00