Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Leesclub met Carmien Michels

In een klein gezelschap keren we ‘Vaders die rouwen’ binnenstebuiten
© Saskia Vanderstichele

In een klein gezelschap keren we Vaders die rouwen binnenstebuiten, vertellen we wat ons het meest is bijgebleven en stellen we aan de auteur vragen over symboliek, inspiratie en werkwijze.

Alle vaders zien af, maar sommige vaders net iets meer dan andere. Ze schieten tekort, missen hun kinderen of hinken hun eigen vaders achterna. In Carmien Michels’ verhalenbundel Vaders die rouwen krijgen de personages te maken met ziekte, stalking, foltering en klein, alledaags verdriet. Terwijl de vaders zich in bochten wringen, worden ze geobserveerd door hun dochters, partners, reisgezellen en honden. Hannibal belandt steeds opnieuw in precaire situaties. Meneer Huh, een van de meest tragische figuren, ziet overal paarden: in zijn dromen en in zijn kinderen. Wraak krijgt gekke staartjes, wereldnieuws sijpelt binnen. Liefde en mededogen winnen langzaam maar zeker terrein. 
 
Carmien Michels is er zo een die én sterke poëzie schrijft én verhalen weet te brengen met een brede blik, een stijl die staat, verrassende beelden, intrigerende scènes en van de bladzij walmende geuren. Lees en ruik Vaders die rouwen.’ – Joke van Leeuwen  

 

Carmien Michels was vorig jaar te gast bij het literaire programma Brommer op Zee. Benieuwd naar wat ze vertelde over haar schrijverschap? Bekijk hier de aflevering.
 
Vaders die rouwen is bovendien een van de 19 boeken die geselecteerd werden voor 1 stad, 19 boeken, een initiatief van de Brusselse bibliotheken. Ontdek hier alle leestips.


Tickets: 25 euro Verzending boek inbegrepen. 5 euro indien je het boek reeds in huis hebt; 3 euro voor leden van Luisterpunt. Twee weken voor de leesclub ontvang je per mail verdere informatie. 

Zomeractie!

 

Lees deze zomer twee topboeken, ontmoet de auteurs in het najaar! Koop je in juli of augustus een combiticket voor de leesclub met Carmien Michels en de leesclub met Mustafa Stitou, dan geniet je van de zomerkorting. Koop je combiticket via de ticketlink.

© Saskia Vanderstichele

Carmien Michels

Carmien Michels (Leuven, 1990) is een Belgische schrijver en performer. Ze danst tussen pen en podium, tussen urban en klassiek. Met scherpe observaties schept ze een vaak duistere wereld, ritmisch, krachtig en diep persoonlijk. In 2016 won ze het Nederlands en Europees Kampioenschap Poetry Slam en haalde ze brons op het Wereldkampioenschap in Parijs.

 

Van 2017 tot 2019 was ze een van de jonge auteurs in het Europese talentontwikkelingsprogramma CELA: Connecting Emerging Literary Artists. Fragmenten van haar romans, kortverhalen en gedichten verschenen in 10 talen. Ze is de oprichter en curator van WATLAB, een collectieve werkplaats voor literaire makers in de Blikfabriek in Hoboken. Haar verhalenbundel Vaders die rouwen verscheen in november 2021 bij Uitgeverij Querido, werd genomineerd voor de Biesheuvelprijs en won in april 2022 zowel de jury- als lezersprijs van BNG Bank Literatuurprijs. 

Partners: Luisterpuntbibliotheek & Muntpunt
deBuren Boekt
Literatuur & taal

Dit evenement vond plaats op zaterdag 26 november 2022

Luisterpuntbibliotheek, Broekstraat 49-53, Brussel

Vertel het verder:
Koop je ticket! zaterdag 26 november 2022 14:00 - 16:00