Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Neverending Stories | Thuis

Met Rachida Lamrabet, Radna Fabias, Ziya Altmış en Aya Sabi

Gastvrouw Rachida Lamrabet gaat in gesprek met Radna Fabias, debuterend auteur Ziya Altmış en columnist en schrijver Aya Sabi over wat 'thuis' voor hen betekent in hun leven en werk.

Watershed en Boekhandel Van Piere presenteren een aflevering van Neverending Stories, de reizende talkshow en podcast van ROSE academy in samenwerking met deBuren. Centraal staat de dichtbundel Habitus, geschreven door Radna Fabias. In deze feministische, onverschrokken en bij vlagen donkere bundel vraagt Radna zich af wat ‘thuis’ is. Gastvrouw Rachida Lamrabet gaat in gesprek met Radna, debuterend auteur Ziya Altmış en columnist en schrijver Aya Sabi. Bij alledrie de tafelgasten speelt de zoektocht naar ‘thuis’ een grote rol in hun werk.


Organisatie: Whatershed /Boekhandel Van Piere, ROSE academy en deBuren. De inclusieve talkshow en podcastreeks Neverending Stories is een initiatief van ROSE Stories, in samenwerking met deBuren, Landhuis Bloemhof, Writers Unlimited en Watershed /Boekhandel Van Piere en wordt mede mogelijk gemaakt door Literatuur Vlaanderen, het Nederlands Letterenfonds, Prins Bernard Cultuurfonds en Fonds 21.

Neverending stories is een inclusieve talkshow van ROSE academy. Een talkshow voor een nieuw en cultureel-divers publiek, niet alleen uit Nederland, maar ook België en zelfs de Nederlandse Antillen. In de talkshow worden recent verschenen boeken besproken die een nieuw licht werpen op thematiek die relevant is voor de superdiverse samenleving. Centraal staan de verhalen van biculturele schrijvers, met een focus op vrouwelijke schrijvers, als antwoord op de zeer actuele sociaal-ethische en maatschappelijke behoefte aan authentieke en van binnenuit vertelde verhalen die bijdragen aan betere representatie van de samenleving.

© Wouter le Duc

Radna Fabias

Radna Fabias werd geboren op Curaçao, maar woont en werkt inmiddels al geruime tijd in Nederland. Ze studeerde aan de koksschool en volgde ook de opleiding dramaschrijven aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Voordat ze debuteerde als dichter, werkte ze onder andere voor educatieve uitgeverijen. Schuchter en aan de schaduwrand van het dichtersrumoer schreef ze al jaren gedichten. Ze won in 2016 de Poëzieprijs van de stad Oostende, waarop Arbeiderspers haar prompt een contract aanbood. Met haar debuut Habitus werd ze onmiddellijk bejubeld door alle critici en won ze verschillende poëzieprijzen, waaronder de Herman de Coninckprijs voor Poëzie en De Grote Poëzieprijs. 

© Gaby Jongenelen

Ziya Altmış

Ziya Altmış woont en werkt in Eindhoven. Hij is opgegroeid in een Turks-Nederlands islamitisch gezin. Momenteel werkt hij als projectcoördinator voor Stichting Ik Wil waar hij zich bezighoudt met onder andere de informele zorg en dagbesteding. Ziya schrijft al langer naast zijn werk, en is nu klaar om zijn literaire werk naar een volgend niveau te tillen. Hij maakt deel uit van WOLK 21/22, de Talenthub Letteren van Noord-Brabant, een gezamenlijk talentontwikkelingstraject van literaire organisaties Tilt, Poetry Circle Nowhere en Watershed. WOLK biedt talentvolle schrijvers anderhalf jaar lang intensieve begeleiding en een plek om zich te ontwikkelen en te verdiepen.

© Marianne Homersom

Aya Sabi

Aya Sabi woont in Vlaanderen en studeert Biomedische Wetenschappen in Maastricht. Ze blogt tweewekelijks voor deredactie.be, is columnist voor NTGent Magazine en geniet op jonge leeftijd al een stevige live-reputatie. Sabi schrijft over recht en onrecht, leven en dood, kunst en cultuur, ver en dichtbij, oorlog en vrede. In 2017 verscheen haar debuut Verkruimeld land bij Atlas Contact.

© Koen Broos

Rachida Lamrabet

Rachida Lamrabet is auteur, theaterschrijfster en juriste. Haar werk is sterk geïnspireerd door de thema's migratie en identiteit. In 2006 won ze de Kif Kif-literatuurprijs Kleur de kunst! met het verhaal Mercedes 207. In 2007 debuteerde ze met Vrouwland, een verhaal over jonge mensen die dromen over een beter leven, waarmee ze in 2008 de Debuutprijs won. Voor haar kortverhalenbundel Een kind van God, die een jaar later verscheen, ontving ze de BNG Nieuwe Literatuurprijs 2008. Haar tweede roman De man die niet begraven wilde worden verscheen in 2011. In 2017 publiceerde ze het essay Zwijg, allochtoon, een scherp politiek pamflet, geschreven naar aanleiding van haar ontslag bij UNIA. In 2018 verscheen haar roman Vertel het iemand en in 2019 schreef ze de theatermonoloog Dihaya. Rachida is de vaste gastvrouw van Neverending Stories.

Neverending Stories
Politiek & samenleving
Literatuur & taal

Dit evenement vond plaats op donderdag 2 juni 2022

Boekhandel Van Piere, Nieuwe Emmasingel 48, Eindhoven

Vertel het verder:
Tickets € 5 donderdag 2 juni 2022 19:30 - 21:00