Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Masterclass van Marian Duff

Directeur OSCAM (Open Space Contemporary Art Museum) over het bouwen van een museum in een veranderd kunstenlandschap
© Jonathan Hoost

Binnen LinC (Leiderschap in Cultuur) organiseert deBuren jaarlijks drie masterclasses met voornamelijk figuren uit het bedrijfsleven die een band hebben met cultuur. Dit keer geven we het podium aan Marian Duff. Met haar rijke ervaring als onafhankelijke curator in de mode, hedendaagse kunst en grootstedelijke (sub)culturen, staat ze nu aan het roer van OSCAM. Een nieuw museum dat haar wortels heeft in Amsterdam-Zuidoost en nauwe connecties heeft met diverse gemeenschappen in de buurt.

Sinds 2017 is Marian Duff directeur van het Open Space Contemporary Art Museum (OSCAM). Wat ooit begon als pop-up museum in Amsterdam-Zuidoost, is nu niet langer weg te denken uit het kunst -en cultuurlandschap. Door ruimte te maken voor ongehoorde stemmen, en hun focus op meerstemmigheid, autodidactie en multidisciplinariteit, speelt OSCAM een belangrijke rol in het diversifiëren van het kunst en cultuurlandschap.

 

In deze masterclass gaan we in gesprek over de noodzaak van het dekoloniseren en decentraliseren van het culturele landschap, hoe je je beweegt in de tussenruimte van gevestigde en opkomende instituten en hoe je leidinggeeft aan plekken die multidisciplinair, fluïde en non-hiërarchisch zijn. Na een presentatie van 30 minuten, zal er een interview van 15 minuten plaatsvinden door onze nieuwe collega Shirin Mirachor waarna er ruim tijd is voor vragen.


Tickets: €3 | Gratis voor LinC-deelnemers -alumni en -gemeenschap.

MEER OVER LINC

 

 

Leiderschap in Cultuur is een Vlaams-Nederlandse opleiding die één jaar duurt en waarvoor zowel uit Vlaanderen als uit Nederland telkens tien veelbelovende leidinggevenden worden geselecteerd uit de culturele sector. deBuren organiseert voor deze opleiding op jaarbasis drie zogenaamde 'Cultural Connections'. In de praktijk zijn dit sessies gegeven door indrukwekkende leiders uit de profit sector, die weliswaar een affiniteit kunnen ontwikkelen met de finaliteit van de culturele wereld, waarvan we geloven dat ze boeiende inzichten kunnen delen die betekenisvol zijn voor de culturele sector. Elke sessie gaat over deelaspecten van leiderschap.

© Jonathan Hoost

Marian Duff

Marian Duff werd geboren in Suriname en heeft wortels in Frans Guyana. Ze gegroeide op in het Haarlemse Schalkwijk en heeft nu haar basis in Amsterdam. Als coach voor Patta Academie, mede-initiatiefnemer van vereniging City Collective Amsterdam, fellow voor de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, en met haar vele bestuursrollen, beweegt ze zich moeiteloos tussen de verschillende instituten, het artistieke veld en het publieke domein.

Cultural Connections
Cultuurbeleid

Dit evenement vond plaats op dinsdag 24 mei 2022

Via Zoom, ONLINE

Vertel het verder:
Koop je ticket! dinsdag 24 mei 2022 15:00 - 16:30