Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Finale Korte Golf 2022

Dé wedstrijd voor de beste verhalende podcasts van 3 minuten
Beeld: vorige editie Finale Korte Golf

Korte Golf is dé wedstrijd voor de beste verhalende podcasts van 3 minuten uit Vlaanderen en Nederland. Tijdens een finaleavond luisteren we naar de vijf beste werken van 2022 en gaat Layla El-Dekmak met de makers in gesprek. Muzikant en audiomaker Frederik De Clercq zorgt voor livemuziek en aan het einde van de avond proosten we op de winnaars van de jury- en de publieksprijs.

Voor Korte Golf kon iedereen tot 3 april 2022 een audioverhaal insturen. Dat mocht maximaal drie minuten duren en moest een ziekenhuisgeluid uit het archief van Instituut voor Beeld & Geluid als twist in het verhaal bevatten, er moest een ontmoeting tussen mens en dier in voorkomen en in de titel moest een dag van de week zitten. De beste inzendingen zijn op donderdag 2 juni te horen bij deBuren tijdens een live finale waar we de publiekswinnaar en jurywinnaar bekend maken.

 

De jury bestaat uit de podcast- en theatermaker Siona Houthuys (AudioCollectief SCHIK), presentator en schrijver Cesar Majorana (VPRO) en Gregory Markus (projectleider bij het Nederlands Instituut van Beeld en Geluid). Deze deskundige jury, die de inzendingen anoniem onder oren kreeg, koos de volgende vijf 'korte golven' als shortlist:

 

  • Anne Hendriks met 'Vrijdagochtend zonder Bacon'

  • Griet Dobbelaere met 'Fresh Friday Frenzy'

  • René M. Broeders en Bas Booister met 'Woensdag gehaktdag'

  • Simone Milsdochter met 'DONDERDAGBOEK'

  • Threes Anna met 'Het Donder Dag huis'

 

De top 5 is dus bekend! Luister en stem hier op je favoriet want jij bepaalt wie de felbegeerde titel Publiekswinnaar Korte Golf Podcast Prijs 2022 in ontvangst mag nemen. Stemmen kan t/m 12 mei 2022.

 

 

Korte Golf 2022 wordt georganiseerd door Oorzaken, in samenwerking met deBuren, Instituut voor Beeld & Geluid, DOCS (VPRO) en Radio Atlas.
Korte Golf
Literatuur & taal
Podium & muziek

Dit evenement vond plaats op donderdag 2 juni 2022

deBuren, Leopoldstraat 6, Brussel

Vertel het verder:
Koop je ticket! donderdag 2 juni 2022 20:00 - 22:00