Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Van job naar job

Meer flexibiliteit, meer werkzekerheid?

Het vaker veranderen van job moet gestimuleerd worden, zeggen veel arbeidsmarktdeskundigen: loopbaanmobiliteit biedt meer kans op werkzekerheid en stelt werkgevers in staat gemakkelijker aan personeel te komen. Betekent meer flexibiliteit echt meer werkzekerheid? Keynote gevolgd door paneldiscussie.

Hoewel de arbeidsmarkt volop in verandering is zijn de meeste werknemers nog weinig mobiel, zo bevestigt recent onderzoek in Vlaanderen. De meerderheid blijft lang in dienst van dezelfde werkgever en/of behoudt langdurig dezelfde functie. Veel mensen mikken op stabiliteit uit verlangen naar zekerheid, maar arbeidsmarktexperts wijzen erop dat juist die groep het meeste risico loopt als de omstandigheden plots veranderen – zoals nu tijdens de coronacrisis. Werk-naar-werk transities zijn ook van belang voor werkgevers: die zijn vooral op zoek naar personeel dat aan zelfontwikkeling heeft gedaan door bijscholing en het regelmatig wisselen van jobs. 

Tijdens deze avond gaan we in discussie over werk-naar-werk transities: wat is nodig, nu en in de toekomst, om de veranderingen in de arbeidsmarkt en de wereld van werk aan te pakken en niemand achter te laten? Hoe houd je mensen weerbaar en wendbaar, zodat ze zelf ook actief inspelen op veranderingen? Hoe kunnen werkgevers het wisselen van job aantrekkelijker maken voor werkenden? Welke rol kan de overheid spelen? Kunnen Vlaanderen en Nederland op dit gebied iets van elkaar leren?

 

Programma

 

Keynote door:

  • Ans De Vos, professor aan de Universiteit Antwerpen en houder van de SD Worx leerstoel ‘Next Generation Work: Creating Sustainable Careers’, Antwerp Management School

Paneldiscussie met:

  • Ronald Dekker, arbeidseconoom bij TNO (Nederland), onderzoekt arbeidsmarktdynamiek, flexibele arbeid en (sociale) innovatie.
  • Stephanie de Wulf, Talent- en Wellbeing Manager bij de Vlaamse Overheid.
  • Anne Megens, Coördinator Beleid bij werkgeversvereniging AWVN (Nederland)
  • Caro Van der Schueren, adviseur arbeidsmarktbeleid bij het Vlaams ABVV en kernlid van denktank Minerva

Moderator is arbeidsmarktexpert Stef Witteveen, algemeen directeur van Uniforce Solutions (NL) en voormalig CEO bij o.a. Randstad België/Luxemburg en Randstad USA.

 

Programma in samenwerking met kennisplatform/community NextConomy en de Nederlandse tak ZiPconomy. 


Gratis toegang.

It's the economy stupid!
Politiek & samenleving
Economie

Dit evenement vond plaats op woensdag 23 maart 2022

deBuren, Leopoldstraat 6, Brussel

Vertel het verder:
Ik reserveer gratis! woensdag 23 maart 2022 19:30 - 21:00