Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Neverending Stories

Met Neske Beks, Sayonara Stutgard, Zawdie Sandvliet en Rachida Lamrabet

In deze aflevering van de feministische boekentalkshow Neverending stories, gaat Rachida Lamrabet in gesprek met Neske Beks over racisme in Nederland en Vlaanderen. We gaan het hebben over hoe bepaalde groepen systematisch worden uitgesloten, over het koloniale verleden en over wat er hoognodig veranderen moet.

Het vertrekpunt is de bundel Echo geschreven door Neske Beks, waarin een verzameling essays, brieven en speeches gebundeld zijn die ons laten zien hoe stelselmatig het niet gezien en gehoord worden is. Dichter, vertaler, uitgever en bemiddelaar Sayonara Stutgard en historicus Zawdie Sandvliet schuiven aan en samen Neske Beks duiken zij in de bundel Echo en slaan ze bruggen tussen zwart en wit, spreken ze over het belang van het werk van Toni Morrison en laten ze de Zwarte vrouwelijke stem luid en duidelijk klinken.


Deze aflevering van Neverending Stories is onderdeel van het vrijdagavondprogramma van het internationale literatuurfestival Winternachten Den Haag 2022 (09-15 juni 2022). Met een vrijdagavond-ticket heeft de bezoeker toegang tot alle festivalprogramma’s die avond; er zijn geen tickets verkrijgbaar voor afzonderlijke avondprogramma’s. Vrijdagavond-ticket: € 29,50 | € 15,- (CJP, Studenten, Ooievaarspas). Meer info over het programma en tickets: writersunlimited.nl.

Over Neverending Stories

 

Neverending stories is een reizende feministische talkshow en podcast over literatuur voor een nieuw en cultureel-divers publiek, niet alleen uit Nederland, maar ook uit België en de Nederlandse Antillen. De boeken die centraal staan zijn geschreven door vrouwelijke en/of biculturele schrijvers. Dit als antwoord op de zeer actuele sociaal-ethische en maatschappelijke behoefte aan authentieke en van binnenuit vertelde verhalen die bijdragen aan betere representatie van onze samenleving. Tijdens de talkshow duiken onze hosts Rachida Lamrabet vanuit Nederland en België en Nifa Ansano vanuit Curaçao samen met hun tafelgasten in vernieuwende en inspirerende literatuur. 


Neverending Stories is een initiatief van ROSE academy i.s.m deBuren, Writers Unlimited, Landhuis Bloemhof en Watershed. Mede mogelijk gemaakt door Nederlandse Letterenfonds, Prins Bernhard Cultuurfonds, Fonds 21 en Literatuur Vlaanderen.

Neverending Stories
Politiek & samenleving
Literatuur & taal

vrijdag 17 juni 2022

21:15 - 22:35

Het Paard, Prinsegracht 12, Den Haag

Vrijdagavond-ticket
Vertel het verder:
Vrijdagavond-ticket vrijdag 17 juni 2022 21:15 - 22:35