Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Building Feminist Cities | An Intersectional Approach to Mobility

Seminar met Leslie Kern, Apolline Vranken, Eva Kail en René Boer

Onze steden, inclusief stations en mobiliteitsconcepten, zijn hoofdzakelijk ontworpen door en voor mannen. Er wordt weinig rekening gehouden met mensen met een handicap en met vrouwen, zowel in hun rol als moeder, werknemers of verzorgers. Vrouwen voelen zich vaak onveilig en vermijden specifieke routes, tijden en vervoerswijzen. Hoe zou een meer inclusieve stad en stedelijke mobiliteit eruit moeten zien?

In de week van Internationale Vrouwendag onderzoeken we hoe een meer inclusieve stad eruit zou kunnen zien. We beginnen met een lezing door geografe Leslie Kern (Feminist City), gevolgd door een panelgesprek met architecte Apolline Vranken, stedenbouwkundige Eva Kail en criticus & curator René Boer (Failed Architecture platform).


Tickets: 5 euro basisprijs | 0 euro 'Het Goedkoopste Ticket' (reserveren verplicht vai www.kvs.be)

Alle ticketprijzen bij KVS zijn inclusief een Event Pass van de MIVB. 

 

Meer over het programma

 

De Canadese geografe Leslie Kern geeft een lezing over intersectionaliteit en mobiliteit. In haar boek Feminist City, Claiming Space in a Man-made world legt Kern door middel van een historische blik, persoonlijke ervaringen en populaire cultuur uit dat sociale ongelijkheden zijn ingebouwd in onze steden, huizen en buurten. Kern geeft aan dat een feministische stad niet alleen door vrouwen wordt gedefinieerd en ontworpen. Het is een stad waar verschillen in geslacht, afkomst en fysieke beperkingen niet (meer) voor ongelijkheid zorgen en waar alle gebruikers zich veilig, gezien, begrepen en erkend voelen.

 

Na haar lezing gaan we in gesprek met onder anderen architecte Apolline Vranken, stedenbouwkundige Eva Kail en criticus & curator René Boer (Failed Architecture platform). Tijdens het gesprek zoomen we in op stedelijke projecten die een voorbeeld zijn en kijken we met een kritische blik naar Europese steden als Brussel, Wenen en Amsterdam. Het programma wordt afgewisseld met artistieke interventies van Vlaamse en Nederlandse kunstenaars.

Organisatie: Europalia Trains & Tracks, deBuren, VUB Rhea en KVS.
Politiek & samenleving
Wetenschap & geschiedenis

donderdag 10 maart 2022

19:00 - 22:00

KVS, Arduinkaai 7, Brussel

Ik koop mijn ticket!
Vertel het verder:
Ik koop mijn ticket! donderdag 10 maart 2022 19:00 - 22:00