Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Leesclub met Koen Peeters

In een klein gezelschap keren we ‘De minzamen’ binnenstebuiten
© Koen Broos

In een klein gezelschap keren we De minzamen binnenstebuiten, vertellen we wat ons het meest is bijgebleven en stellen we aan de auteur vragen over symboliek, inspiratie en werkwijze.

Vanuit zijn kist bekijkt een overleden professor de mensen die naar zijn begrafenis zijn gekomen voor het afscheid. Onder hen bevindt zich Paul, zijn secretaris. Jarenlang stuurde de professor Paul uit om hem te helpen bij een onderzoek naar de minzaamheid. Paul bezoekt priesters, dokters, zieners en genezers van alle slag, zelfs charlatans. Tot in Rome en Congo. Gaandeweg ontdekt Paul, die eerst nog naïef en sceptisch is, waar het de professor om te doen is.

 

In De minzamen werpt Koen Peeters vragen op over het mysterieuze, het menselijke en de alom aanwezige geschiedenis. Bovendien slaat Peeters op wonderlijke wijze een brug naar De mensengenezer, de betoverende roman waarmee hij de ECI Literatuurprijs won. Het biedt voor de leesclub een extra dimensie als je ook De mensengenezer gelezen hebt, maar de boeken zijn apart te lezen en dus ook te bespreken!

 

‘[Vegeleken met De mensengenezer geeft De minzamen] een preciezer, duidelijker omlijnd beeld van de rol van “onzegbare krachten” in het leven, en van hen die deze krachten proberen om te zetten in iets heilzaams. Dat is wat Koen Peeters beoogd moet hebben, wat hij bedoelde met de ‘ijzeren wil’ van dit boek.’ - Gerwin van der Werf in Trouw


Tickets: 25 euro Verzending boek inbegrepen. 5 euro indien je het boek reeds in huis hebt. Twee weken voor de leesclub ontvang je per mail verdere informatie.

Over deBuren Boekt

 

In de reeks deBuren Boekt brengen we Vlaamse en Nederlandse auteurs samen met een beperkte groep lezers voor een diepgaand gesprek over één boek. Lees hier meer over deBuren Boekt.

deBuren Boekt
Literatuur & taal

dinsdag 31 mei 2022

19:30 - 22:00

deBuren, Leopoldstraat 6, Brussel

Ik koop mijn ticket!
Vertel het verder:
Ik koop mijn ticket! dinsdag 31 mei 2022 19:30 - 22:00