Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Leesclub met Babs Gons

In een klein gezelschap keren we ‘Doe het toch maar’ binnenstebuiten
© Annaleen Louwes

In een klein gezelschap keren we Doe het toch maar binnenstebuiten, vertellen we wat ons het meest is bijgebleven en stellen we aan de auteur vragen over symboliek, inspiratie en werkwijze.

In haar geëngageerde poëziebundel Doe het toch maar weet Babs Gons de vinger op pijnlijke plekken te leggen door de wereld te bevragen en de plooien van het leven te laten zien. Gedichten die recht het hart en het hoofd in gaan om daar rond te zingen. Of het nu gaat over vrouw-zijn, het slavernijverleden, afkomst, de liefde in al haar verscheidenheid, of de kwetsbare positie van de kunsten, al deze uiteenlopende thema’s zijn onder één lemma te brengen: Het Leven zelf, in al zijn kleuren en facetten. Nooit omfloerst, niet bang de dingen bij de naam te noemen. Doe het toch maar als levenshouding, universeel door het persoonlijke, hoogst actueel en tegelijk tijdloos, en wars van hokje denken.

 

‘Het is kritische maar hoopvolle poëzie. Geen zoekende of abstracte poëzie, maar vooral strijdbare poëzie die wil overtuigen. En dat doet Babs Gons: ze overtuigt, ook op papier: haar onderwerpen zijn vaak persoonlijk, maar haar gedichten ontstijgen steevast de eigen ervaring.' – Awater


Tickets: 25 euro Verzending boek inbegrepen. 5 euro indien je het boek reeds in huis hebt. Twee weken voor de leesclub ontvang je per mail verdere informatie.

Over deBuren Boekt

 

In de reeks deBuren Boekt brengen we Vlaamse en Nederlandse auteurs samen met een beperkte groep lezers voor een diepgaand gesprek over één boek. Lees hier meer over deBuren Boekt 2022.

deBuren Boekt
Literatuur & taal

dinsdag 29 maart 2022

19:30 - 22:00

deBuren, Leopoldstraat 6, Brussel

Ik koop mijn ticket!
Vertel het verder:
Ik koop mijn ticket! dinsdag 29 maart 2022 19:30 - 22:00